Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gospodjo Divna najprije pronadjite stopostotne dokaze da je gospodin Kotromanovic pocinio zlocin p[a onda mozete pisati i javno prozivati ljude za koje nemate dokaze.Dosta je takovih praznih prozivanja,pune novinske stranice da bi se narod sa necim zabavljo da im skrene paznju sa vaznih problema nase svakidasnjice,zasto ne pisete o siromastvu vec se brinete koga ce Milanovic postaviti za svog ministra.
predlažem da netko ovu uznemirenu gospođu natakne na kitu
Činjenica je da je na svim stranama bilo i civilnih žrtava.Mada je ovo kod srba debelo prtijerano jer kroje nekakvu svoju povijesnu istinu i tako u velikoj mjeri u te svoje žrtve ratnog zločina stavljaju i pripadnike svoje vojske prikazujući sebe kao najveće žrtve u ratu na ovim prostorima,a zapravo su žrtve svojih političara i velikosrpske politike bolesnih umova.Zamislite što bi bilo da nije bilo oslobodilačke akcije \"Oluja\".Koliko bi još bilo i Vukovara i Škabrnja i Srebrenica?!Sad su im za ono što su oni zakuhali svi krivi od Hrvatske,islamskih zemalja,EU pa do SAD-a.Pa zamislite koji su to bolesni umovi kad još uvijek pokušavaju dokazati da su hrvatski branitelji sami porušili i spalili Vukovar,a pokolj u Srebrenici je bio isceniran od strane SAD-a i UN-a.Uostalom i sama logika nalaže da će ostati samo vojska dok se civili ne povuku povuku civili jer koliko znam u planiranju akcije su ostavljeni koridori za njihovo povlačenje da se što više izbjegnu kolateralne žrtve.
Psi laju, karavane prolaze.
O stradanju civila u mrkonjić gradu najbolje zna Ante Kotromanović a načelnica Mrkonjić Grada Divna Aničić samo podseća da se ne zaborivi. Nemam ja problem da ukapiram da je zločina bilo sa sve tri strane, nemam problem da priznam da je bilo i srpskih zločina. Imao sam pet godina kada je rat završen ali ne znam ko je dobijo taj rat, ko je pobedio. Da li su žrtve na sve tri strane bile uzaludne? Šta su tri naroda imali pre rata a šta imaju sada posle rata? Obijasni mi PARKEX šta je ko dobio ratom. Sve što pokušam da saznam je različito, dođem do tri istine a izgleda da sve tri po nešte prikrivaju, a istina može biti samo jedna.
Tko o čemu k...a o poštenju, od balvana u svome oku ne vidi iver kod drugoga. Svaki zločin je za osudu-kolektivna krivnja ne postoji, i gdje je to uklesano u kamenu da je Kotromanović pobio tih 181 civila. U traktorijadi su tzv. civili imali na sebi dijelove vojne odore, a prema Ženevskoj konvenciji takve osobe nisu civili i legitimna su meta - istina bog, u bežaniji su srpski tenkovi gazili svoje tzv. civile ( kod Dvora na Uni ) samo da što prije pređu u BiH ( kada siješ vjetar obično požanješ oluju ), nego primjera radi što se dogodilo u Srebrenici ( da li su Bošnjaci sami sebe pobili - neka vrsta kolektivnog Sepuku-a, tržnica Markale, Keraterm i sl.). Prvo dakle počisti pred svojim vratima a onda dalje.
Kada će pripadnici Vašeg naroda odgovarati za zločine koji su počinjeni nad hrvatskim i bošnjačkim narodom i kada ćete zajedno sa braćom srbima iz srbije platiti ratnu odštetu hrvatima i bošnjacima.
Prepali se svi u Hrvatskoj..propade ulazak u EU...nije šala kada netko iz BiH uputi protesni pismo..ima to težinu...veliku...
Možda je dobar tajming da se progovori o zločinima koje je napravila Hrvatska vojska i Hrvatsko veće odbrane kada su zauzeli Mrkonjić Grad. Srbi su tada krenuli prema Banjoj Luci a oni koji su ostali su uglavnom pobijeni, njih 181 od čega preko stotinu starih i nemoćnih odnosno civila. Za ovo se nikad ne bi saznalo da Mrkonjić Grad nije posle dejteno pripao Republici Srpskoj.
ZERP zelena evropska ruta pomorska Bosansko teritorijalno more Neum-Vis Kroz dalmatinski dio Netetvanskog kanala
Srediti će to Dodik i Josipović, a Vesna Pusić će im zanositi jajca u krvini. A što se ono Draganče Ćirilović krebelji?