Decembar
0

Koncert i skijaške akrobacije u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Fondacija "Ekipa“ i agencija "Supermarket“ u subotu, 13. 12. ove godine organizirat će dvije velike manifestacije: koncert bendova urbane i nezavisne muzičke scene nazvan "Vrlo dobar festival“ i program skijaških akrobacija "Snow Session Show“.

Ispred Olimpijske dvorane Zetra sa početkom u 16 sati nastupit će profesionalni skijaši i borderi iz Slovenije, sa dugogodišnjim stažom u ovoj vrsti sportova, kao i najbolji freestyle i borderi iz Sarajeva i BiH.

Koncert će se održati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici, na njemu će nastupiti etablirani i mladi bendovi čije vrijeme tek dolazi, među kojima su Dubioza kolektiv, Skroz, Dbau i KillingJazzHarCoreBaby.

"Izabrani bendovi garantiraju izvrsnu koncertnu manifestaciju i zabavu uz vrhunsku audio, video i light produkciju. "Vrlo dobar festival" predstavlja početak polugodišnje serije koncertnih dešavanja u Sarajevu i ostatku BiH. Cijela polugodišnja sezona nazvana je "nultim" izdanjem festivala, koji će u narednim godinama postati prepoznatljivi brand i kulturni sadržaj glavnog grada BiH, s namjerom da bh. publici predstavi vrhunske bendove regiona i svijeta“, ističu organizatori.

Za narednu godinu najavljuju sarajevski koncert jedne od najpoznatijih death metal grupa u svijetu - "Napalm Death“ iz Engleske.

"Ovaj izbor potvrđuje žanrovsku raznolikost bendova koje organizatori predstavljaju, ali i opredijeljenost da Sarajevo prestane biti grad koji veliki bendovi zaobilaze tokom svojih turneja u regionu“, ističu iz direkcije Festivala.