Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
90% roditelja ne zna svoja prava pri tom osiguranju i misle da je to nesto bezveze pa i ne traze naplatu u slucaju potrebe... Najcesca greska je to sto misle da ono vazi samo dok je dijete u skoli, a ustvari vazi 24 sata na dan bilo gdje... Druga stvar je sto se ne konsultuju s pravnim zastupnikom kad podnose zahtjev za naplatu, pa ih osiguranja na foru uzmu i isplate neki minimum...
Jeste ali osigurane svote na 5 KM su smiješne koju nude osiguranja. Lom kosti od 50-150 KM to ne može pokriti troškove goriva a kamoli šta drugo. Mislim da je ovo bacanje novca i korist samo osiguravajućim kućama. Ministarstvo treba da o svom trošku osigura učenike a ne tražiti od roditelja uplatu participacije.
Meni je smijesno da se dize pompa oko necega sto se placa 5 ili 7 maraka GODISNJE.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Povrijedjene djevojke u Blagaju imaju pravo naplatiti osiguranje jer ih je auto udarilo dok jos nisu bile usle u roditeljsku kucu. Osiguranje je uvijek vazilo od kapije firme do kucne kapije dok su djaci i radnici u putu.
od kolegice sin na casu tjelesnog slomio ruku prije dvije godine na Dobrinji, bio osiguran i osiguranje mu odbilo stetu. Toliko o ovom osiguranju. Bacanje novca, a pri tome je apsurd da roditelji sami placaju na pojedinacne racune. Zasto ne platiti na jednu uplatnicu i time ustediti bankovne provizije. Skolski odbori se ponasaju kao nasi politicari, nigdje logike
Odluka da se radi licna uplata od strane roditelja je samo jos dodatni trosak i punjenje kasa bankama, jer svaka uplatnica je 2.5-3KM. na jedan razred od 20 ucenika, samo na bankovne provizije ce se platiti 60KM. Kada sam prije tri godine to spomenuo uciteljici, bila je ljuta, a za taj novac se mogao kupiti sapun i ubrsi, za koje traze da roditelji donesu u skolu.
Triglav nudi 10 i 15 KM, ne znam gdje ste vi našli od 5?
Distave li svakom roditelju ugovori sa uslovima osiguranja, isključenjima, osiguranom svotom?
Plaćalo se i plaćati će se, zlu ne trebalo
Cuj ko odredjuje? Odredjuje direktor, po principu ko daje vise. Kao i kada se organizuju maturske ekskurzije, bira se prijevoznik koji ce vise profesora voziti dzaba na ekskurziju. Ili kada se bira dobavljac materijala i knjiga, ko dadne veci rabat on dobija posao.
Poskupila povreda školarca, nije isto povrijediti se prije 5 godina i ove godine
Placao sam 5 KM '99. kada to nije bilo uopste malo. Da je premija rasla u skladu sa inflacijom i rastom plata, danas bi placali 25 KM. Veci je problem sto se ovo uopste placa da budes osiguran. Samim upisom u obrazovnu instituciju treba da bude pokriveno i placeno od strane ministarstva.
slazem se. svakako ti uzmu od plate porez za obrazovanje. zamisli svakog prvog ti skinu pdv sa plate i jos svaki put kad kupis hljeb platis opet pdv. apsurd
Osim par novih stranica historije i predmeta informatika školstvo nam se nije maklo iz mjesta zadnjih 150 godina. 80 posto tereta je na roditeljima.
“Najbolji ponuđač!”
Nije li ovo osiguranje haram? Je li ministrica upoznata? Pa ovo je gore od kladionice, ako bude neki dogadjaj koji je malo vjerovatan dobices nesto para a ovi ostali gube. haha.
Ne gube. Imali su bezbriznost.
Sa 5 maraka na godišnjem nivou ako ti se nešto desi možeš naplatiti 12 km a osiguranje uzima svakako 5 km.Od 100 djece jednom se nešto drsi i taj dobije 12 km a odtali plačaju po 5 uredno.Bolje djetetu uplatiti kvalitetno životno osiguranje.
Ma u licnom aranzmanu, kakvi tenderi