Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
OHR jednim potezom moze da rijesi ovu situaciju ali Schmidt se poigrava sa nama.
Upravo tako. Ima mehanizam da stavi zakon van snage. To je mjesto na koje se treba vrsiti pritisak. Da smo pametni kao sto nismo sada bi trebalo biti minimum 50k ispred OHR-a. Oni su ovo i zakuhali nametanjem nekih stvari i oni neka rijese.
Sad moze i svaka kantonalna skupstina izglasati da svaki kantonalbi mup moze djelovati na teritoriji RS-a
Bolesni primat iz Laktasa je primio naredbu rusa da destabilizira BiH zbog situacije u Ukrajini.Srpski narod mora shvatiti sta ovaj covjek hoce i ako zeli mir i slobodu moraju ga skloniti za sva vremena .
Je li SDA kriva?
Hebo nas sistem... Narodi imaju vise prava od Ustavnog suda...
Kakav ba Veto samo im kupujete vrijeme, pustite ih nek krenu na fajt...
taj veto za nih ne postoji u rs samo srbi imaju pravo
Sad se valja sjetit njihovih prica: Niksic-Dodik je konstruktivan partner. Konakovic-Dodik se promijenio i dogovorili smo tempo rada, Forto-Dodik je na Evropskom putu.
Ne treba nikav veto. Ako oni ne priznaju institucije BiH onda entitet RS više ne postoji. Cijeli svijet priznaje Državu BiH i njene institucije. RS je samo u BiH priznata toliko koliko mogu djelovati u okviru Države BiH. Sad za sad RS ne postoji. Dodik je isključio RS iz sistema.
Naravno, ovo ih je Dodik zamolio, da mu ispeglaju situaciju a on da ispadne heroj. Niđe veze, kakav veto, kakve gluposti.
Kakav Veto oni rade sta hoce a ivi isto, povucite se iz Institucija i zasto Godinama trgujete sa njima kad je jasno da ce vas opet zeznuti, ali lijepo je primati Lovu i palamuditi lopovi sve ijedni opet mi Narod ispastamo zbog vasih Igara i Kriminala!
Koliko taj veto pije vode kad sve Dodik diktira
Meni se čini da mu ga mi možemo samo popušiti zajedno sa krščanskim fašistom Šmitom i ostalom svitom.
Koje izdajice...a zive u republici srbskoj...
Ako Trojka nebude htjela Vukanovića , biti će boombastično !
Ukratko, i vrlo jasno, SDA znao od početka da će njihovi uložiti veto, Dodik to isto zna, napravio buku da bi ponovo omogućio povratak SDA na scenu, jer nema para i gubi sagovornike. Jedini pravi prijatelj Dodiku i radikalnoj retorici je SDA, i to je istina. SDA ga je napravio, održao, a na početku i potpisao RS kao entitet.
Mi moramo napraviti veto njima za sva vremena. Jedini izlaz. Njima treba svako 50 god neki rat u kojem gube svaki do sada. I te ratove proglasavaju pobjedama.
Entiteti nemaju nadležnost preispitivati državne institucije,pogotovo ne Ustavni sud BiH.