Direktor KPZ Zenica
0

Karay Kamel koristio vanzavodske pogodnosti

FENA
Foto: FTV
Foto: FTV
Direktor Kazneno popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica, Nihad Spahić jutros je za Fenu izjavio, kako Karay Kamel bin Ali, poznatiji po imenu Abu Hamza, od marta ove godine koristi vanzavodske pogodnosti.

"Tada je odslužio više od pola zatvorske kazne koja iznosi tri godine i deset mjeseci. Radi se o osuđeniku koji je posljednjih godinu dana imao primjereno ponašanje i kako je ispunio sve zakonom propisane uslove, nije postojalo osnove da mu se ne dozvoli korištenje vanzavodskih pogodnosti“, izjavio je Spahić.

Karay Kamel koristio je godišnji odmor i u KPZ se trebao vratiti 27. jula u 12 sati.

"Iz Federalne uprave policije 27. jula oko 09 sati dobili smo telefaks u kojem se navodi kako postoji indicije da se Karay Kamel neće vratiti sa godišnjeg odmora. Sačekali smo tri sata, do 12 sati i odmah sam obavijestio Graničnu policiju BiH, PU Zenica i Federalni MUP“, izjavio je Nihad Spahić, direktor Kazneno popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica.

Karay Kamel bin Ali zatvorsku kaznu je izdržavao zbog razbojništva kojeg je izvršio 10. juna 2007. godine u selu Brnjic kod Kaknja.