Direktor javnog servisa
116

Karamehmedović: Vasićeva izjava je teroristički čin, pozivam nadležne da pomognu BHRT-u

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović je povodom šokantne izjave visokorangiranog kadra SNSD-a Rajka Vasića rekao kako nema nikakve dileme da se radi o terorističkoj prijetnji koja je već prijavljena nadležnim organima.
On je u izjavi za BHRT rekao kako ovo neće pokolebati ovu medijsku kuću te je pozvao da se riješi glavni problem koju javni servis ima - blokirani računi.

"Ova objava na Twitteru je samo vrh ledenog brijega i precizan pokazatelj što misle oni koji žele srušiti Radioteleviziju Bosne i Hercegovine. Nema nikakve dileme da se radi o terorističkoj prijetnji koja je prijavljena nadležnim organima, ali isto tako koristim ovu priliku da kažem da takve stvari neće proći i da će BHRT učiniti sve što je u našoj moći da nastavlja obavljati svoju funkciju kao što je i do sada", rekao je Karamehmedović.

Pozvao je nadležne institucije da pomognu BHRT-u.

"Problemi s kojima smo suočeni, s blokadom računa, zaista su veliki i morat će se naći neko rješenje u vrlo kratkom roku i to je ono što je ozbiljan problem BHRT-u, a ovo je ujedno još jedan poziv nadležnim institucijama da se učini sve što se može učiniti da se problem riješi i da se izbjegne najcrnji scenarij", zaključio je Karamehmedović u izjavi za Javni servis Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Vasić je na Twitteru napisao: "BHRT - opstanak ili propast? Vasić. Ako vam je neprijatno, doću ja da je miniram". Riječ je o osobi koja je član Glavnog odbora SNSD-a i bivši sekretar te stranke.

Podsjetimo, zbog katastrofalnog stanja i blokiranih računa RTV servisu Bosne i Hercegovine prijeti potpuni kolaps i obustava rada. Zbog toga je Samostalni sindikat radnika odlučio organizovati proteste u ponedjeljak s početkom u 12 sati.

Poslovodni odbor BHRT se obratio javnosti povodom nemogućnosti funkcionisanja jer su im računi blokirani već tri sedmice. U BHRT-u je zaposleno 870 radnika te je egzistencija svih radnika ugrožena.