BiH
0

Karadžić doživio moždani udar?!

NINA
Najtraženiji ratni zločinac Radovan Karadžić nedavno je doživio moždani udar i sad se oporavlja uz brižnu njegu liječničkog tima i nekih od njegovih članova porodice, donosi današnji Dnevni avaz koji je tu informaciju dobio iz pouzdanih izvora.

Kako piše Avaz, Karadžiću je kretanje, zbog teških zdravstvenih problema, otežano pa su s toga povećane mjere sigurnosti oko njegovih skrovišta, zbog čega je on sve češće u pograničnom području u Srbiji gdje odabrani liječnički tim iz Srbije, opremljen suvremenom lječničkom opremom, nastoji anulirati posljedice udara.

O tim informacijama upoznati su i neki visoki bh. dužnosnici, ali kako piše Dnevni avaz te informacije je teško povjeriti i dokazati. Carla del Ponte, glavna tužiteljica Haaškog tribunala ipak vjeruje da je Karadžičevo zdravstveno stanje dobro.

Ona je u intervjuu za nizozemsku televiziju izjavila kako vjeruje da će se on skoro naći iza rešetaka Haaškog suda, dodajući da ga je nakon devetogodišnjeg iskustva u skrivanju teško naći, te da on ne živi poput Saddama Husseina krijući se u rupi nego da ima sasvim udoban život.