Komentari (112)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Africi ima poštapalica "Pa ovo nema ni u Bosni"
Mora postojati neki mehanizam zaplijene nelegalno izgrađenog!!! Ko im je to dozvolio treba u zatvor!!!
Ovo je jedan primjer gdje trebamo izaći na proteste i tražiti da preispita proces i kazne umiješani. Cuj EBRD tražila da se isplati novac. Pa naravno da ce tražiti zato sto to znaci vise uzetof kredita. Kradete nas na svakom koraku. Ne može ovo ovako. Hvala klixu na ovom članku ali treba se više medija umiješati i ispitati o čemu se radi. Izgleda da se radi o sličnom slučaju kao što je respirator iz malinjaka.
A zasto se to zove bespravni objekat kad ima sva prava ?
Povraca mi se.
menscini da ovdje neko opasno pere novac...
ljudi citajte clanak. put se finansira od EBRD kredita a jedan od uslova da dobiju taj kredit je bio da otkupe sve objekte kuda ce proc autoput nebitno bili legalni ili ne. gdje god je EBRD dao kredit za bilo koju dionicu ovo je bio jedan od uslova. kraj price.
U Mostaru bespravni objekat bez dokumentacije dobije upotrebnu dozvolu i upišu ga u ZK.Znači ima gore.Upoznato tužiteljstvo ali ne diraju jer je to sve dio sistemske korupcije
Samo kod nas ima..treba otici izgraditi sta na foru i uzeti pare vidis da nasi daju sakom i kapom
E sad onaj ko ima para moze na sred Ceste bilo gdje u sarajevu da postavi trafiku i da naplati bespravnu gradnju.Aljudima koji imaju kuce poio padinskim djelovima grada necete da legalizujete objekte iako su kupili zemlju ja zakona i ptavnika.
Ako sam dobro razumio čovjek je na državnom zemljištu izgradio ovu šupu bespravno i sad im se plaća pola miliona za onu šupu na slikama. Vratite se na tekst, pogledajte slike objekta. Pa kakva je ovo muljaža.
Gdje su mediji da ovo istraže u detalje? Ovo je slučaj sličan kao i respirator. Ko zna ko je tu sve umiješan.
Nema kod stranaca legalno,nelegalno jarane.. ako je nelegalno, kako radi, posluje.. nego fino plati javašluk. A opstine nigdje, oni su im dali da grade
Sta mislite , da li se ovako nesto moze desiti u EU? Vlast i policija, mito i korupcija. To jeste Javasluk , katastra, inspekcija i opstinskih organa.. sve je privremeno dok ne pistane otudjeno.. kafane su uzurpirale javni prostir i parkinge. Svi ulaze u drzavno i bitno je samo da se ogradi!!!
Ista stvar su objekti u vodozastitnoj zoni, objekti na mjestima potencijalnih klizista. Sve je to bespravno, i kad bude nešto počne kuknjava... Svaka susa hoće u grad, pošto, poto. A idioti koji svjesno zatvaraju oči, i ne ruše iste, prolaze nekažnjeno.. Bravo samo tako nastavite...
Huh? Moraju stalu otplatiti 50000km? Sta procitah. Ko ovdje koga zeza???
OPET NIKO NEĆE DA VIDI DA JE TZV MZ ZAMUTILA VODU. DONIJELI SU ZAKONE KOJI POLICIJI VEŽU RUKE A KRIMINALCIMA DAJU MAKSIMALNA PRAVA. TAKO SU I U ŠKOLSTVU PONIZILI NASTAVNIKE A HULIGANE MAKS. NAGRADILI. EVO I OVDJE DAJU NOVČANA SREDSTVA AKO ĆE SE BESPRAVNICI OBEŠTETITI NA RAČUN DRŽAVE.
Ovo su nasi mozgovi Imamo 1000 de bespravnih objekata za koje je neko dobio pare i dao saglasnost da se prave Pogledajte samo Ilidzu i Hadzice sta su SDA klovnovi dopustili da se radi