Postpraznični pregovori
0
Kako je "šestorka" pala na ZAVNOBIH-u
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj clanak nije moguc komentarisati!
OVO JE PISANJE AUTONOMASA I FIKRETOVCA
da ne mlatimo praznu slamu, gomila gluposti, kakav zavnobih i bakraci, tesko ce neka sila okupiti tu vise ikoga na gomilu i naci zajednicki datum za nekakvo slavlje, nema nista od toga.Kad nije od srca, ebi ga. A nije, daleko od toga.
nasim bosnjama komsij je \"fasizam\"´, kojim se tako lako frljaju kao izrazom, a s kojim ciljem, pitaj gospoda, sljedece: Oni vole sebe, i nece sa drugima. A od drugih traze da ne vole sebe i da hoce s njima. Ne vidim kako oni to u svojoj glavusi rastumace, jel njima tamo vakum stanuje, crna rupa, sta li??? Pa, sto ne podjete od sebe, insani? Rusiti jednu drzavu, osudjivati druge za separatizam, ne biti jednom patriota, a traziti drugi put od drugog da on ne cini isto, pa, kako oni to zamisljaju, bas me zanima?
Sta pokusavate vi? Kolko znam, odrekli ste se i tite, i komunizma, rusili njegovu drzavu, vojsku, sve sto je cinio, sad se dokacili nekih komunistickih i partizanskih datuma, jel vi to hocete reci da je alija partizan ili mozda hare, ili bakir, ili komso saborac mudzahedina? Nemojte, svega vam. Nema komunizma vise na evropskom tlu, niti ko slavi komunisticke datume. Ja sam stvarno za to da se prizna ono dobro sto je kod tite bilo, ali nikakve avnoje i zavnobihe, vec ekonomski procvat, obnova nakon rata, postovanje u svijetu i sl. Ma, koga zanima tito, na kraju krajeva. nikog.
Da ste vi toliki \"antifasisti, koliko se busate, ponekad bi progovorili o zlocinima handzara i desetinama logora na podrucju ndh-azije, al cutite ko p...a u saci. To ste vi. Ni jedne jedine rijeci. Al zato vam je Srebrenica stalno prisutna u vasoj svakodnevnici, ni bogu se pomoliti ne znate bez pomena rijeci genocid. Priznali bi da su najveci genocid napravili turci, slijedi hitler i ndh-azija. Toliko o vasem postenju i antifasizmu kojim se ovde busate. Niko vas i ne pita, insani. Al sto se petljate tamo gdje nikako ne bi smjeli. Vasa melodramatika i toliko licemjerstvo stvarno ide na zivce. Samo vas dublje preziru ostali komsij. Saberite se, insani. Stanite jednom na loptu, nemojte handriti nasu balkansku prosjecnu inteligenciju, svega vam.
ovima je \"fasizam\"(jezim se na tu rijec u upotrebi kod ovih nasih komsij), sve kad neko nece s njima, a kad oni nisu htjeli sa drugima, to je...sasvim ispravno, druge nisu ni pitali, ama, ni osvrnuli se nisu!!! O, komsij, komsij, ko da vas razumije!!! Sto se vi petljate u podrucja u koja se ne razumijete, ostavite vi titu i partizane(glupe srbe, vecinom), po strani, davno je to bilo, a vi ste slabo u tome i ucestvovali, mislim, vasi dide, da se razumijemo. Sto kaze prethodnik, svako srpsko selo je dalo vise partizana nego cijelo sarajevo! Bolje bi bilo da nije, tako da i nemaju razloga za ponos, al tako je bilo! Jer, partizani su ginuli za vas, a ne za sami sebe, vama su stvarali drzave da sad mozete s.r.a.t.i po nama!!! Kamo puste srece da nisu pobijedili komunisti, nego da smo se onomad razgranicili, al kako bog zapovjeda, po bogu i bozijoj pravdi, a ne vrazijoj. Da dobijete tacno po zaslugama. Sad bi samo sebi mogli slaviti stvaranje ndh-azije i handzar divizije.
Kad prestanemo biti bosnjaci, srbi i hrvati, i postanemo ljudi, tad okrecemo novu stranu u pravcu antifasizma. Dotad, bicemo turisticka atrakcija za evropljane koji zele da posmatraju kako izgleda jedno primitivno drustvo, a ponekad nam i uzmu kojeg intelektualca da ne bi slucajno, nedaj boze, doslo do razuma u regiji.
Ma cim sam vidio ko je pisao clana, prestao sam ga citati... Ostavi se pisanja moj Zgodicu, nije to za tebe! Idi kupaj ribe, pametnije ti je to, nego sto nebuloze valjas
Idiotizam po kojem su Bošnjaci antifašisti, a Srbi i Hrvati fašisti. laganje samih sebe, bez kraja i smisla. Više partizana i pravih antifašista dalo je, onda kad je trebalo, svako srpsko selo u BiH, nego čitavo Sarajevo. Sad odjednom Sarajlije i Bošnjaci antifašisti! Hahahahaha... Razmislite malo vjeruje li vam iko??? Ne!
glabajte ga majmuni
@medo,poniazvajuce je kada nabrajas narode bosne i hercegovine a da kazes,\".....drzava i muslimana i srba i hravata\".@medo pravilno je i sa puno respekta kada bi rekao,\"....drzava i bosnjaka i srba i hravata \",ali najpravilnije bi bilo kada bi govorio o drzavi bosanaca i hercegovaca.Ne ljuti se ali to je jedina istina a vecina stanivnika u BiH zivi zivot ispranih mozgova pa nikada nebi niti pomislili da su bosanci i hercegovci te bosanke i hercegovke.Ustvari dame idu prve,sorry.
@gordan Predsjednik BIH je svake godine bio u Mrkonjiću i nadam se da će se iznaći mogućnost i da se dom obnovi ali za to treba biti spremna i sama politička atmosvera u Mrkonjiću .
i nije proesdepeovski tetkst, ako se bole pogleda.
Moze li se ovaj tekst kako prevesti? Sta je glumac htio reci? Da u ovoj zemlji Muslimani, Srbi i Hrvati drugacije vide buducnost zemlje? Da se tesko ili nikako dogovaraju? Da inat izjeda ovu zemlju do bola? Da mi ne znamo ni sta nas ceka sutra i da ne vjerujemo ni SDP-u koji je bez obzira na deklaracije ipak u osnovi jednonacionalna opcija? Nama treba novi pocetak i dokidanje mrznje koja kipti na sve strane....