Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve su u pravu ali kakva je to organizacija??JOSD?? Gdje im je sjedište? Ko je finansira?? Toliko ima ovih ,,nezavisnih \'\' i ,,nevladinih\'\' organizacija da čovjek počne sumnjati da je i stvaranje tih organizacija veoma unosan biznis.
Jeste li se ikada zapitali, zašto moram pimiiti platu preko strane banke, zašto apsolutno sve transakcije idu preko komercijalnog bankarskog sektora kojem još država plaća za tu uslugu, koliko košta vođenje računa u banci iako niste imali nijednu transakciju.Jedino riješenje je da napokon i komercijalni bankarski sektor plati neku cijenu.Kako to uraditi, promjeniti apsolutno sve propise koji daju monopol bankarima/lihvarima , na takav način što će se razvijati jaka naša domaća razvojna banka od svih prikupljenih investicija i sredstava normalne i pametne privatizacije u kojoj će države zadržati većinki udio, Znači stvoriti podnošljiv i prihvatljiv zakonski i poslovni ambijent za domaću privredu i strane investitore omogućivši im domaći a ne strani krvotok novca i kapitala, a stranim bankama tako zagorčati život da će same biti primorane da mjenjaju način poslovanja ili da traže povoljniju klimu za svoje reketarenje.
Odličan članak, napokon neki tekst koji nije za mase i narode. U potpunosti se slažem sa iznesenim u tekstu, neoliberalna ekonomska doktrina po principu slobodnog tržišta, nevidljive ruke, privatizacije zbrda zdola pogotovo kriminalnog bankarskog sektora i uništavanja domaće proizvodnje nas je dovela do sadašnjeg stanja.Ali problem je bio u tome što se niko nije protivioi tom divljem kapitalizmu, od korumpirane vlasti do profesora na fakultetima, za razliku od rijetkih poput prof. Stojanova koji je zbog toga protjeran sa Ekonomije i Nikole Grabovca koji je bačen na margine svih društvenih zbivanja.Rješenje je kao što i u tekstu piše, pametna privatizacija samo nekih rentabilnih dijelova naših giganata i deponovanje tih sredstava u pravu našu Razvojnu banku, kao i povećanje poreza bankama koje će automatski povećati i kamate na depozite, pa se onda silna štednja građana i javnih preduzeća neće \"trpati u madrace\" nego ulagati u razvoj privredne infrastrukture i podsticanje izvoza.
Kiki je u potpunosti u pravu... da su neke gluposti, onda bi se lijecile frustracije kojekakvih bolesnika, bilo bi psovanja i vrijedjanja... a mozda bi i sarajevo-x. com pogrijesio jer je ovu vrlo bitnu vijest stavilo u neki kutak stranice, dok ju je mozda trebalo staviti kao udarnu vijest bar neko vrijeme... pa da vidimo gdje su ti silni komentatori...
Ovo je sigurno dobra stvar ali stanje kod nas najbolje odslikava i broj komentara ovdje. Da se radi o odvajanju RSa, trecem entitetu ili unitarnoj BiH tj. temama na koje se pali nacionalni nerv ovdje bi vec bilo par desetina komentara. Nas ne zanima da nam bude bolje vec da lijecimo frustracije.
Ovo je odlična stvar, pitanje je samo koliki je uticaj stranih banaka, koliko jaki su im lobisti.... borba bh privrede protiv stranih banaka, vidjet ćemo ko će pobjediti :D