Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Drugim riječima, u Bosni su nacije na nivou plemenskih - religijskih zajedinca", pojasnila je Šamić.---- SA OVIM SE SLAŽEM!!!
Konacno jedan clanak/intervju na Klix-u, koji se dotice bitnih tema za BiH u jednom objektivnom i trezvenom tonu. Sve sto je gdja. Samic ovdje navela je nazalost istinsko ogledalo drustva BiH. Poznajem prijatelje koji su zavrsili studije i doktorate na univerzitetima u EU ili USA, i vratili se u BiH puni entuzijazma i volje da steceno znanje primijene. Da bi ich kojekakvi nazovi akademici sikanirali, pocevsi od nostrificiranja diplome koje je trajalo kod jedne prijateljice i godinu dana (!), pa do rijeci na intervjuu za posao: "Zar ti (!) mislis da samo zato sto si si doktorirala vani, ovdje mozes aplicirati odmah za posao na univerzitetu?". Tek kada dodje vrijeme - kao sada u Srbiji kao sto vidim - da se sav intelekt iz inostranstva pocne pozivati natrag, kada se shvati kolika riznica mogucnosti je u svakom pojedincu koji danas vodi timove/odjeljenja, radi, istrazuje u svjetskim firmama, ustanovama, bolnicama - tek tada cu znati da je doslo do budjenja svijesti u BiH. Tuzno, pretuzno.
Jasna ima pravo na svoj stav; koji svakako nije tipa "tako ja barem mislim". Jasna Samic sigurno utemeljuje svoj stav na poznavanju knjizevnosti, ali treba istaknuti da se nakon te sjajne knjig Orhana Pamuka odricu i majka i brat i ostala rodbina. Znaci nekoga je pomaknuo s mjesta. Turska se uzbunila jer ju je dirnuo u zivac. Pamuk je pisao turski roman i to je vise puta istaknuo.
ne mogu da dodju do izrazaja, od ovih samoprozvanih ''strucnjaka''.
Važno je da se stručnjaci ne odriču BiH!
Vrhunac neznanja je kad neznaš da neznaš.Mislim da je ogromna većina građana BiH upravo u tom statusu. Došli su divlji i istjerali pitome.Zauzeli su pozicije i prodaju se ka znalci i kompetentni stručnjaci,Nažalost nihovo "znanje" se nameće kao jedino i ispravno , a pošto su njihovi univerziteti ,to "znanje" se prenosi na generacije koje dolaze.Mislim da gospođa govori upravo o tome,da će se ova zemlja utopiti u vrtlogu neznanja.A kad ne bude znanja biće svejedno kako nam se zove država,kako je organizovana i ko njome upravlja.Ionako ćemo raditi za klikere za kojekakve svjetske hohštaplere.
Dokle god nacionalne stranke budu kreirale politiku u Bosni i Hercegovini intelektualci i strucnjaci poput Jasne Samic nece odrzati niti jedno jedino predavanje BiH studentima.Ispravka hoce ali za katedrama univerziteta sirom svijeta koji su znali prepoznati njihove vrijednosti.
Drustvo koje vode PODOBNI... SPOSOBNI nek cekaju !!!
Prva liga je davno otisla iz BiH....
Prvo,to je nevidjeno glup komentar,a drugo,prva liga nisu samo Bosnjaci bili u BiH...al kad neko napise to sto si ti napisao,onda je svaka polemika suvisna...i sve drugo sto si komentarisao ....pozz
Ok,postujem misljenje svakako,ali se ne slazem ...poz i ziv bio...
Pitanje za sve dosadasnje i dolazece komentatore: Kada je bilo ko od vas zadnji put kupio na poklon knjigu djetetu,zeni,prijatelju,bilo kome? Pitanje br2 : Da li ste ikada nekome poklonili kvalitetnu i aktuelnu knjigu ? Pitanje br 3. Koliko puta godisnje razgovarate sa vasim najblizim o knjigama iz bilo koje oblasti? ( kuhar,ribice,gljive etc,etc)
Idi u phizdu matherinu i ti i knjige
ja bi im kupio knjigu al nece jaro niko da cita :))) kazu ima sve na tv i internetu :))))
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Vlasnici klix.a su za svaku pohvalu, zahvaljujuci njima jedan dio omladine ne odlazi iz BIH vec pišu postove i rokaju pluseve i minuse na člancima, sto vise toga to vise para :D
Mnogi razlozi postoje,zasto BiH stoji i stoji i stoji i nista se ne desava novo,a najveci razlog je RS to je svim normalnim ljudima poznato,osim, komunjarama i gencidasima...
Drugim riječima, "U Bosni su nacije na nivou plemenskih - religijskih zajedinca", ...i ideoloških zajednica.
opa i bosnjacka inteligencija pocela pricati kako je bosna osudjena na propast :))) ..a kad je to dodik govorio niste mu vjerovali :)))) dodik je putin :)))))
hebali ti dodik i putin mamu genocidnu
jedino što je istina je da si ti primitivan i poprilično zatucan. na sramotu svome rodu.
PRIKAŽI ODGOVORE (23)
Žena je kraljica.