Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Teški fušeraj kada se gradilo i sad došlo na naplatu...
Kad hoces jeftino da prodjes uvijek te skuplje izadje 😉
Da je to Mujo majstor pravio to bi i bilo duretno !
Ako se uradi kako treba lim je daleko bolji, Crijep se, koliko je meni poznato, premaze da ne upija vodu (pa da onda puca kad se zaledi), ima onu glazuru, ali ima vijek trajanja... A opet, ovaj lim ima veliku povrsinu i vjetar ga moze kompletnog podici ako se ne uradi kako treba.
"Mjesto u općini Trnovo, nedaleko od Sarajeva, bilo je izloženo jakim vjetrom koji je odnio krov sa jedne privatne kuće." Trebalo bi ponoviti malo padeže. Ovaj dio rečenice "bilo je izloženo jakim vjetrom" ovako napisano ne znači ništa. Trebalo je pisati "bilo je izloženo jakom vjetru". Nadam se da je u pitanju samo žurba.
Ne znam postoji li u građevini kakav standard po kojem se treba graditi, ali mislim da se treba graditi da izdrži udare od najmanje 60 km/h.
Iz rubrike “ko ti je ovo radio”…
Samo lim stavljajte, biće posla svake godine
Kaze uradi lim eto posljedica nedaobog nikome al crijep je zakon
Primjer izgradnje donacijama.
Zar se ne mjeri jacina vjetra u m/s a ne u km/h?
U metrima, kilometrima i boforima
Limeni krovovi su malo vece sranj@.
Mislim da se ne razumijes. Vidis da je cupalo lim zajedno sa letvama, sto znaci da je lim dobro ucvrscen za letve, ali one nisu bile dobro prikovane za grede. Stedi na ekserima i onda dobije ovako.
Tek mu treba da iskisemo ovu zimu bez zime
ljudi opametite se nije ovo dzaba uz raamazan
Sad će početi padati fasade, pa će gradonačelnica izvoditi svoje performanse.