Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovima našima ništa ne vjerovati. Poslati probno meso u Banja Luku je bolja ideja
sumnja se na sex trafficking.
Ide se na to da se monopolizira i institucionalizira klanje kurbana od strane IZ. Kupiš kod njih k'o biva kontrolisano, pa oni kolju u svojoj klaonici pod nadzorom veterinara. Ti samo uplatiš i nemaš brige. Meso, kože i ostalo raspoređuju oni. Gdje je tu bit kurbana? Trud oko upovine, dovođenja kući, klanja, porodice koja je tu, dijeljenja mesa po komšiluku, osmijeha i radosti djece zbog nešto para koje dobiju? Sve više liči na ocrkvenjavanje vjerskih obreda.
kontrolu će vršiti veterinarski inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS uz asistenciju policije
Treba li sanitarna potvrda brisa kamionske cerade, potvrda da po travi nisu kakile vrane? Mora li meso bit upakovano u vrecice koje za koje postoji odobrenje? U nekom mjesecu je bajram u nekom su izbori.
Normalno je da vlast kontrolise neke stvari ali ova planina propisa nema smisla. Stotinama godina se ovdje uprilicavaju kurbani, razne su drzave i vlasti bile, al nije bilo takvo pokretanje svih mogucih inspekcija.
U nasoj drzavi kad nesto proizvodis vise zarade kanton ima nego onaj sto pravi i uzgaja, a ne mozes prodati skupo jer narod nema para, tako da ga na kraju svi pusimo osim drzave.