Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo je pravi primjer kako se treba odnositi prema obrazovanju i ucenicima a ne kao predhodnih godina kada su se djeca dijelila po skolama po nacionalnom kljucu
Pa sigurno da je ovo potez koji zavrijeduje paznju.Ipak nasa dijeca dobijaju kakvu takvu pomoc za napredak u skolovanju.Svaka cast za mladog ministra koji je pokazao da se moze raditi kvalitetno kad se hoce..
Ovo je stvarno najbolji ministar kojeg smo imali... Covjek uspijeva u okviru svojih nadleznosti uraditi puno dobrih stvari koji poboljsavaju kvalitet obrazovanja u odredjenim segmentima... Svaka mu cast!
Ovo je potez za svaku pohvalu,gosp Masic kolko toliko ulaze trud da bi se postiglo bolje i kvalitetnije skolovanje..
Definitivno dobar primjer odnosa prema radu i odgovornosti prema poziciji! Ovakve stvari treba da budu primjer, a ne ono što nam se pod paravanom kojekakvih ubleha servira! Svaka čast!
vidi ovih SDP poltrona što pišu po zaduženju zaboravili ste onu SDA nas već 20 godina....
Predstavnici Bosna Sema obrazovnih institucija su informirali Lagumdžiju da imaju i da će imati podršku ministra obrazovanja i nauke u Vladi Federacije BiH Damira Mašića za svoje sadašnje i buduće projekte, saopćeno je iz Ured za odnose s javnošću MVP-a BiH.
Ministar Mašić je podsjetio i na prijedlog jedinstvenih pedagoških standarda i normativa za osnovno obrazovanje u cijeloj Federaciji BiH koji je trenutno u javnoj raspravi u svim školama i kantonalnim ministarstvima obrazovanja.
Ministar Damir Masic je sposoban, obrazovan, jednostavan i dobar čovjek. On i njegovi saradnici se istinski bore da nam obrazovanje u svim segmentima bude bolje.Nije ni čudo da je nedavno proglašen najboljim ministrom u Vladi Federacije! Čestitam Ministre! Ponosna sam što imamo ovakve mlade ljude!
Mlad čovjek,a tako puno pozitivnih rezultata govori u njegovo ime,lijep primjer svim ovim mališanima
Puno uspjeha i dobrih rezultata đacima informatičarima, vjerujem da će im ovo sada biti omiljeni kabinet
Super vijest ali ,ali samo ako je bude pratio odgovarajuci program/reforma obrazovanja. inace nece biti velike koristi od svega.
Da im možda iz Majkrosofta nisu kupili ove računare, jer su za licence dobili stotinjak miliona od naše vlade? Zašto se diče korištenjem Windowsa kad razvijene zemlje prelaze na Free i Opet-source sisteme? Čak i danas je bila vijest da će Velika Britanija implementirati samo njih i u potpunosti izbaciti Windows, a u Minhenu, državni službenici, već godinama dijele CD-ove Ubuntu-a da bi narod koristio.
Sve to stoji i o.k poštujem, ali isto tako treba znati da do sada ni ovo nismo imali!!! Prije Mašića se na obrazovanje uopšte nije gledalo i to ministarstvo je služilo za neki vid prividne koordinacije bez ikakvih rezultata!
Nema ni sada bog zna kakve razlike. Većina stvari je nedorečena, a sve se radi samo pro forme radi, naročito pred važne događaje kao što su izbori, ovi ili oni. Mnogo bitnije stvari od kabineta informatike ne funkcionišu, tako da je sve ovo jako malo.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
obrazovanje u BiH je dugo godina bilo zapostavljano iz ko zna kojih razloga, ipak ovo su pozitivni pomaci ka kvalitenijem skolovanju ucenika i ne treba stati na ovome vec svi nadlezni trebaju slijediti ovaj primjer
Obrazovanje u BiH sa aspekta nacionalnih stranaka je bilo dovedeno u svferu odgoja mladih naraštaja za buduće ratove! dakle, sve se svodilo na podjele, podjele djece, programa i ostalog, a kapital se naravski dijelio u tal SDA-HDZ
NOVI KLIXOVCI
Ja sam mislijo, da su Sarajlije već dovoljno obrazovani i pismeni! Koji će im racku onda ovo???
kompleksi su cudo
Uz Masica ce obrazovanje doci na veci nivo.
Tupavi placenici, za sve kadrove SDP-a recenice pocinju sa "definitivno najbolji", "definitivno najbolje"itd....
Hoće, evo već sad je u ravni sa evropskim sistemom. Još malo pa ćemo biti vodeći... Ma dajte, manite se šuplje. Pogledajte svojim očima a ne kako vam PR-ovi kažu.
Definitivno je ovaj Masic najbolji ministar.
Tupavi placenik iz centrale, ponavlja jedno te isto
Ne slažem se da je najbolji, ali uradio je dosta toga i na vrlo korektan način se odužio onima koji su ga doveli na mjesto gdje je sada!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zaista lijep primjer jednog politicara da kroz svoje ministarstvo cini ovako lijepe stvari za ucenike.Ipak je svaki ovaj projekat jako bitan za nasu dijecu..
Idemo sistemom logike i zdravog razuma, da na mjestu min mašića imamo nekog džuturuma od 1000 god, do ovoga ne bi došlo. Mašić je primjer da ovoj zemlji trebaju mladi ljudi i napredni kadrovi koji idu u korak s vremenom!