Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stari grad Sarajevo=kafane,kriminal,koji uspjeh kad moras setati i okretati se da te neko ne opljacka,koji napredak kafane rade non -stop,i svagdje se otvaraju bez nekog reda i plana,mahala se preselila oko dzamija i pijese u svaka doba i krade na svakom koraku,i oko dzamija.To jhe jako ruzna slika grada za gradzane i za turiste strane i one koji ga obilaze.Slika grada im ostaje takva kafane,kriminal,kultura grada propada time ZALOSNO I JADNO JE SADA SARAJEVO.
hoce li stati u kraj bastama koje su se prosirile toliko da se ne moze kretati niko, pa ni turisti. uz to su pravo ruglo, od mikelea, preko susjedne baste prema strosmajerovoj, pa do onog rugla kod dzamije na carsiji. zar im se ne moze postaviti ogranicenje i standard kako to da izgleda. ne nego imaju razlicite stolice i stolove, prljave suncobrane, opet razlicite, ma pravo ruglo. da ne pricam jos o poplocavanju i pranju para svake godine . daleko je to od uredjenosti i sjaja. a tako malo treba da se zasluzi nagrada nekakvog menadzera
Ivo Andricu, zalostan si. Turisti upravo dolaze radi dzamija i ezana i onog sto je islamska arhitektura izgradila a gdje ti zivis ili svojim hodom blatis...
\"Od devet službi napravili smo 12, a ljude koji su se bili zasitili na određenim pozicijama smo rasporedili na druge poslove\" JA MENAGERA, WAO? OD DEVET SLUZBI, ON NAPRAVIO 12 I JOS SE TIME HVALI? ONE KOJI SE ZASITE POSLOM KOJEG RADE, NJIH TREBA POSLATI NA BIRO DA SI TRAZE DRUGE POSLOVE, A ZAPOSLITI ONE KOJI IMAJU MOTIVACIJU, ZELE I MORAJU RADITI ONAJ POSAO ZA KOJI SU PLACENI. STIMULIRATI IH NA TAJ NACIN DA POSALJES PAR NJIH NAJGORIH NA BIRO, PA CES VIDJETI KAKO CE BITI STIMULIRANI ZA POSAO. ALI UVIJEK SE TREBA KRENUTI OD VRHA, STO ZNACI NACELNICE, PRVO TEBE OTPUSTITI, PA ONDA KRENUTI U SREDJIVANJE STVARI. GARANTOVAN USPJEH.
vratite ruze koje su maknute ko dokaz granatiranja i opkoljenog sarajeva tri ipo godine, trebaju turisti i same sarajlije ko i bosnohercegovci da vjecno budu svjesni i pamte sta su im neprijatelji srbi radili!!! podrska!
SVAKA CAST G-INE HADZIBAJRICU!!!
Nisam iz SA ali lik pametno razmislja i svidja mi se sto je uklonio ove ustaljene sto su pustili korjenje na radnim mjestima. Svaka cast. Iskreno nisam neki ljubitelj Sarajeva ali mislim da bi kao glavni grad trebao ponuditi dosta vise i da se srede ceste da se ne stidimo i sramotimo vise. I treba iskorjeniti Vehabije i slicne extremiste iz Sarajeva i onda cete mu vratiti stari sjaj. Sretno Vam prave stare Sarajelije
eh eto on je na ovu poziciju stigao znanjem i obrazovanjem. lahko je tudjim qurzem gloginje mlatit ko sto je to ovaj uradio pa dobio ovu nagradu.
Niko vama ne valja, kad ste tako sposobni, lijepo zavrsite sa svojim obrazovanjem i poradite nesto na nasoj buducnosti, nemojte samo sjediti cekati vijesti na sa-x i komentarisati, tj. pljuvati po svemu!
Kada ce se poceti sa smanjivanjem broja kafana u starom gradu-Bascarsiji i raditi vise na kulturnim projektima,privrednim projektima,gdje imate biblioteku otvorenog tipa na Bascarsiji sa knjigama na svim jezicima o tom gradu,i ostaloj kulturi,gdje imate skole,informacije,ili kurseve kako sacuvati zanate i o zanatima koji su neobicni i stari,jer kad covjek nesto zeli saznati vise onda je prinudjen da luta od ovoga do onoga,nigdje nista na jednom mjestu koje bi bilo centar informacija o svemu vezanom za stari grad,i grad uopste.Pita me neki dan zena koja je dosla da iz Danske o nekim starim skolama podatke,nije mogla naci nigdje,kad su neke skole i ustanove zapocele svoj rad,ili prestale sa radom.Mnogi projekti se rade a da prije toga se neuradi studija opravdanosti projekta,nekako sve na brzinu i ne promisljeno,i koliko je sve opravdano ekonomski i socijalno.ZAR JE GRAD SAMO KAFANA,A PRETVORIO SE U TO VEC ODAVNO???
Ma hoce on. Ibro je pravo ozbiljan u namjerama. sad kad nadje nekoliko besposlenih ulicara i yeebivjetrova da vicu po carsiji alahuvegber i tekbiiiirrr i da isprepadaju ono malo stranih turista sto se zadesi tu. sreca pa nema srba i njihovih svatova da im pokazu na djelu kako se to gradi multietnicnost.
Lopov, ko i svi ostali.
Čestitke gosn.Hadžibajriću za nagradu i par primjedbi.Ferhadiju ako obet bude radio neki balo daidžić pa je budemo popravljali za dvije godine,nemojte ni počinjati!!! Žičaru dati privatniku u najam za ozbiljne novce ( ne za par stotina maraka,kao radnje po čaršiji ) i investitor i opština stari grad će biti zadovoljnaa biti će gotova za par mjeseci.I molim vas uvedite ponovo kante za smetlje na Baščaršiji i gradovi u dalekoj aziji ih već imaju,da nam psi lutalice,mačke i golubovi ne raznose otpadke i restorana i kuća.Prijäteljski pozdrav i mnogo sreće u radu.......
jadno ti je stanje nase privrede i nasih poduzetnika kada se za menadzera godine izabere drzavni sluzbenik