BiH
429

I ove godine motoristi odaju počast srebreničkim žrtvama

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kako bi iskazali podršku žrtvama genocida u Srebrenici, oko 350 motorista krenut će 10. jula iz Sarajeva prema Potočarima uz poruku "Da se ne ponovi i ne zaboravi".

Organizator Motomaratona Sarajevo - Potočari Enver Suljić kazao je Feni da su pripreme u toku te da se sve odvija prema planiranim aktivnostima.

Naglasio je da motoristi još uvijek dolaze iz mnogih država kao što su Hrvatska, Crna Gora, Italija, Austrija, Švicarska, Slovenija i Njemačka.

Na putu do Potočara planiraju položiti cvijeće i odati počast ubijenim civilima, kao što je Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva te Memorijalni centar u Vlasenici.

Najavio je i održavanje defilea kroz Sarajevo. Motoristi će se okupiti na velikom parkingu kod Energoinvesta na Ilidži odakle će krenuti prema Vijećnici, a onda prema Kladnju.

"Neizostavna je i posjeta našem borcu, nani Fati Orlović u Konjević-Polju kojoj svake godine nosimo hediju", objasnio je Suljić.

Nakon dolaska u Potočare pridružit će se učesnicima Marša mira Nezuk - Potočari te 11. jula klanjati dženazu za 136 žrtava, među kojima je i 18 maloljetnika.