Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jel ovaj tekst zvanicni stav sarajevo-x ili je ovo stav neke individue koja se veceras napila pa ne zna sta pise???. ne vidim sta je sporno u izjavi da se jednakopravnost hrvata u bih mora postovati?. covjek samo dobro poznaje ustave bih/federacije. ustav treba stalno i stalno ponavljati dok ih ne nauce ovi koji ih ne razumiju. ako je problem sto je takva izjava dosla od \"obicnog\" ambasadora, onda se morati uzeti u obzir da je svaki ambasador produzna ruka predsjednika/drzave u inostranstvu, te kao takva ima pravo izreci/ponoviti zvanicni stav drzave koju predstavlja. da je rekao da se prava hrvata u bih moraju gaziti (sto bi neki jedva docekali) e onda bi bilo elemenata za protestnu notu.
Kad hrvatski ambasador ističe rečenicu u kojoj se spominje jednakopravnost njegovog naroda onda se miješa u unutarnje poslove. Usput njegov narod i nije ravnopravan, dok god ga drugi preglasavaju i biraju mu predstavnike iako se smatra konstitutivnim. Kad turski izaslanik u tuđoj državi određuje tko će koje znamenje isticati onda ga podržavate. Ovakvim stavom sigurno ne pokazujete multietničnost o kojoj stalno se-re-te i sigurno ne vodite poboljšanju stanja u ovoj državi. A i ispadata veći fa-ši-sti od onih koje stlno etiketirate.
Cudna jada od Mostara grada sve od lani, pa evo do sada kako DRAGAN od ZLATKA strada Bol boluje LJutodočka vila bol boluje nikom ne kazuje Sine Dragane ti rumena ruzo kazi majci, sta te boli, duso Mene boli i srce i glava jer moj Zlatko s\' Zvonkom razgovara
Ako neznate ovlasti prijsednika republike Hrvatske nemojte bubat bezeee. Josipović bira svoje ambasadore pa onda je to isto da je on reko kontaš. Sljedeče mozel neko rec ko je napiso ovaj tekst? Jacu ga tužit osobno(lično).. Pa papak jedan onda stavi datise stranica zove sarajevomuslimani.com Ljudino potpisise pod svoj teks.
Ja svakakvih haj.va.na na ovom SaX-u, majko moja... Nepristrasni novinari, nema sta. Fuj!
Interesantno je kako Zlajine gnjide upravo s ovog foruma i ostalih SDP medija brzo zaboravise sve one price o \"saradnji sa medjunarodnom zajednicom, Milencetom i ostalima\" zbog cega su, kao, pljuvali po Silajdzicu, cim je njihov Vozd u pitanju. Doduse, boljeg ni ne zasluzujete, pratite ga slijepo, beskicmenjaci.
@ abc \"Ako išta znaš o istoriji, onda bi trebao znati da si Bošnjaci takođe ratovali protiv Turaka zajedno sa Bošnjacima katolicima i pravoslavcima (H.Gradaščević).\" - e vidim i ti je dobro poznajes a ne znas ni kako se taj narod zvao!!! Nisu Bošnjaci, Bošnjaci su narod koji je dobio naziv nakon zadnjeg rata na ovim prostorima. To su bili Bosnjani i taj se narod ne moze usporediti sa sadasnjim nacionalnim opredjeljenjem! A sto se tiče ovog članka, nemam riječi, o ovakvim glupostima mi je ispod časti i da komentiram. Ja, kao Hrvatica mogu samo da kazem \"NARODE, NE NASJEDAJTE NA ONE KOJI NEMAJU PAMETNIJEG POSLA NEGO ZAVAĐATI!! DAJ TE VIŠE NEŠTO POZITIVNO OVOJ DRŽAVI, AKO NAM BUDE SVIMA DOBRO NEĆEMO SE NIKAD OKO OVIH GLUPOSTI ZAMARATI\" eto lijep pozdrav svima, u nadi za bolje sutra!
@Mdvor Daj mi samo reci sta Vi i takvi kao Vi dobijate, ako bih Hrvati u BiH izgubili neka prava.( mada se to nemoze desit nit pod razno) Ja recimo nebih bio nesretan ako bih Bosnjaci i Srbi u BIH imali po pet drzavljanstava. Osobno poznam dosta Bosnjaka koji posjeduju HR putovnicu,i nevidim tu problem
@ johny ako je od 250000 hrvata sa pravom glasa, 110 i malo jače hiljada glasalo za hdz, onda, izvinićeš, hdz ne predstavlja 90% hrvata. A na kraju krajeva, vlast sastavlja onaj koji obezbijedi većinu, zar ne? Ili, da organizujemo izbore gdje samo hdz učestvuje?
Hoće li Tonči Staničić priznati sdp kad pomete kradeze sa vlasti u susjednoj nam državi?
Jedva cekam da vidim kako ce bosanski hrvati reagovati za par mjeseci kad ih preko 100000 ostane bez prijavljenog mjesta boravka u vasoj lijepoj. Mozda ce vam i tada biti bosnajci krivi. Niste svjesni da je EU stisla Hrvatsku da uvede reda u biracke spiskove i da ce se odreci svojih bosanskih hrvata.
Koji ste vi idioti, čuj \"otkud mu pravo da kaže da Hrvati moraju biti ravnopravni\"... Stid me, Hrvati posjećuju ovaj portal, šta će misliti o nama. Zapravo, neka misle to što misle, vjerovatno je to i ispravno.
hrvati su konstitutivan narod u BiH i to im ustav garantuje. svi vi koji bih ustav ne priznajete, u biti ste protiv BiH i ako to na kraju bude zvanicna politika, onda je neminovno da ce se BIH raspasti. rat \'92nije poceo jer su se jedni u BiH htjeli zvati hrvati, drugi srbi, treci bosnjaci, nego sto dva naroda nisu htjela ostati YU a treci jeste. sad poslije rata pojedinci iz najbrojnijeg BiH naroda zele oduzeti svako pravo manjinskom, ali opet konstitutivnom narodu jedne medjunarodno priznate, ustavom zagarantovane drzave. a zasto se to radi? pa jer imaju sansu koja se desava jednom ili nikad u zivotu. ali rade upravo ono sto su titini komunisti radili muslimanima nedajuci im pravo da se izjasnjavaju kao muslimani, bosnjaci ili kako god. dakle, vec vidjena politika koja je bila osudjena na propast. slobodno se moze reci da vi sa sarajevo x tjerate vodu na mlin ovima koji hoce da se bih raspadne, jer im za to dajete povoda
@vrijedni... A ja pitam vas da nije bilo agresije Hrvatske na BiH, (pročitati \"Sve moje bitke\" Janko beobetko) etničnog čišćenja Bošnajka Hercegovine i logora, da su i hrvati ostali lojalni regularno izabranim državnim vlastima, da li bi agresija srbije trajala četiri godine, i ko bi danas spominjao 24%, a i to je neki izmišljen procenat. Nažalost, hrvatska agresija jue podržala Srbijansku i to je bio udruženi pofuhvat. To je plan ratne, nasilne podjele BiH Tuđmana i Miloševića koji na sreću nije i nikada neće uspjeti. Zato je slobo završio u Hagu a Tuđmana smrt spriječila da postane njegov stanovnik. To su činjenice! Tek kad je vidio tuđman da taj plan propada, brže bolje je okrenuo list i stvorio FBiH kako bi se prikazao kao tobožnji mirotvorac.
A koja su prava Bosnjaka u RHrvatskoj? NIKAKVA ,jer Hrvatska ne priznaje Bosnjake kao narod u Rep.Hrvatskoj.
Ima ono \"persona non grata\" i ispratiti ga lijepo u ljepu njegovu ... ali jok nemaju casti a ni dostojanstva Bosnjacki politicari da to urade radje ce maltretirati narod ovakvim prepucavanjima ...
mam ic.u vam usta croatsku proveo sam ja u logoru vasem duze vrijeme i znam ja dobro sta vi mislite zivotinje jedne jel treba da vas volim