Komentari (100)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko neko mora biti glup da misli da je za njegovo dijete bolje da zna turski nego njemački...
@dmachiavelli Nije istina, Njemacki je izborni tj. bira se izmedju Njemackog i Francuskog.
@krampus A Engleski je obavezan u svakom slucaju.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
kada sva djeca nauce engleski i njemacki, pa ok onda, daj im opciju i turskog... moramo jednom za svagda odlucimo: jel tezimo becu ili istanbulu
Umjesto da se pate s njemackim kad odu vani da se bore za hljeb, neka bar budu u startu pripremljeni. Ovi sto ce u Tursku, da studiraju i rade, imaju dovoljno resursa da sami sebi organizuju ucenje jezika, a ovi sto nece to im i ne treba. Tu se onda stvara novi problem, djeca koja ne budu birala turski ce opet biti 'markirana za odstrijel', isto kao i djeca koja ne pohadjaju vjeronauk. Uslijed pritiska okoline ce to postati obavezni izborni predmet.
"Zanimanje djece trebalo bi da nam bude osnovi parametar kada kreiramo i nudimo mogućnost učenja stranih jezika", naglasila je ministrica Dilberović na radnom sastanku u KS-u. Ne bi zanimanje djece trebalo biti osnovni parametar. Da je tako, ne bi nikad naucili ni jedan strani jezik, sto i jeste svakodnevnica. Osnovni parametar bi trebao biti upotrebni potencijal tog jezika. Npr engleski je danas jezik svijeta, a njemacki je jezik velikog dijela Evrope.
Ne potrebe za ovim ukljucis tv i na kanal obn citav dan turske serije.
Obavezno : Bosanski, Engleski. Izborno : Njemački. Sve ostalo ukinuti. Ukinuti vjeronauku u svim školama. Posvetiti se unapređivanju gradiva a ne djecu učiti o stvarima iz hitlerovog doba. I nema tu nikakve rasprave. Tako bi bilo da ja o tome odlučujem. Neće nijedno dijete učiti u školi o vjeri, o zastarjelom gradivu te milion nekih jezika koji su nebitni za njih same. Sutra kad odrastu, njima će trebati ili engleski ili njemački, a u školi će učiti bosanski jezik, i tu nema priče nikakve...
Kako lukavo guraju ovaj sarajevski mladi naraštaj u budalaštine. Svaka čast svakom jeziku pa i Turskom ali u Bosni i Hercegovini ovih godina duvaju nezdravi vjetrovi. Predlaganjem uvođenja Turskog jezika kao izbornog u škole zna se da će se upravoa radi ovih nezdravih vjetrova kroz Bosnu mladi opredjeljivati za Turski jezik od koga i nema neke koristi, budimo realni. Zar da se zbog Turskog jezika izostave jezici kojima govori skoro cijela zemaljska kugla???
ko u dobra stara vremena
Kad ima Ruski uvodi i Turski i Arapski ha ja sto oni mogu a mi ne , ebem im mater VLasku !!!
Arapski bolje, ionako sve im prodase
A Ruski ko obavezni pos......vam sa na turski načinTako su nas jebavali u Jugi sa ruskim .
Hahahahahahahahahaha Ahahahahahahahahahahahahaha Ahahaha Ahahahahaha Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahahaha
Ako ovo nije korak unazad, neznam sta jest.
Arapski je jezik budućnosti, to je znao i Josip Broz Tito koji je to izjavio početkom 1960-tih godina. Koliki je Tito bio vizionar potvrđuje se 50 godina poslije širom svijeta, pa čak i na brdovitom Balkanu! :)