Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zasto obicni vojnici ne gase pozar ?
Nisu obuceni za to? Nemaju opremu s kojom bi gasili?
to ne znaju iz kante vodu prosipati ili nositi kante ?
Hvala velika pilotima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine! P.S. Kako već rekoh, riječi hvale su dobrodošle, ali ne bi bilo zgoreg iste nagraditi stimulacijom na plaću..
Hvala Zlajoglu i Tihom,na.je.bem im se familije
Svaka cast za OS BiH
A sta radi nasa Vojska ? sjede i lade mu.da. u hladovini a primaju svi plate odma angazovat 500 vojnika onih babinih sinova koji su primljeni na zadnjim konkursima da to gase !!!
Kao i uvijek kod nas nađe se neki jado koji pojma nema kako sistem funkcioniše da pljuje po svima. Vojska ne smije na svoju ruku izaći iz kasarne. To bi se smatralo državnim udarom. Isto kao i kad je bilo za čišćenje snijega tako i sada ako ih lokalna zajednica pozove oni će doći ako ne pozove neće. To je tako. Takav je sistem. Vojnik radi šta mu se kaže, ne pametuje previše.
@velikimiki Mora se dignut netko i poslat vojsku i vatrogasce, svakom je jasno da netko treba pozvat vojsku, al ako su zvali Hrvatsku upomoc,mogli su i svoju vojsku poslat, a ne to ce rijesit Hrvatski kanaderi besplatno, a dolje 5 vatrogasaca.Samo da napomenem da je jucer gorilo i u Hrvatskoj i da su kanaderi uzimali vodu u podvelebitskom kanalu. Kod ovako velikih pozara kanader moze puno, al vatrogasci moraju proci kroz cijelo podrucje jer se vatra opet moze rasplamsati,ako imas samo 5 vatrogasaca zovi vojsku.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Bacite i vi koju kantu, umjesto da slikate helikoptere kako gase vatru :P
e, sad je njima u tim "osmicama" gore nego da se kuhaju u loncu. ljudi kazem vam, oni su heroji danasnjice.
u pravu si, mnogima nije poznato da se temperature na vrhu pozara vrte oko 1200C a oni lete vrlo nisko iznad toga.