Osam novih nacionalnih spomenika
0
Hastahana uvrštena na Listu ugroženih spomenika BiH
Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ajde mali ne kenjaj sa tim teorijama zavjere. A ako te neko pita, dostojanstvo je druga rijec za snobizam - za svakog covjeka kog je rodila mati i koji je kad-tad morao da radi rukama i glavom da zaradi za hljeb. Sto je mozda posteno i casno ali dostojanstveno nije. Dostojanstveni su oni koje za razliku od majki radjaju dame i gospodje. Takvi i prodaju raji sarenu lazu o "tradiciji" i "vjeri". Tj. o njihovoj plemenitoj tradiciji i slavnim plemenitim pretcima (pravim ili laznim - nije ni bitno) i njihovoj vjeri koja propovjeda tebi da sutis i budes miran pod njihovom tradicijom - a da te za to ceka cokolada kad umres. Oni su ti stranci koji zive u drugom svijetu, i koji te zavadjuju sa samim sobom, lazuci te o tvom dostojanstvu i tradiciji dok ti u lice otresaju mrve sa svog stola i uceci te koga da mrzis danas a koga sutra. Ne neko ko stanuje u drugoj drzavi.
uopste ne izgleda ugrozeno :) u BiH ugrozeni smo svi pa i time sve je ugrozeno...u svim slicnim situacijama sirom svijeta dolazi se do pameti a time i do razlaza...i onda niko nece biti ugrozen i svi cemo biti srecni, cuvati svoju vjeru i tradiciju, a time sacuvati dostojanstvo...ovo stanje samo odgovara strancima, njihova parola zavadi pa vladaj ovde se vidi najbolje