Ministar saobraćaja KS
0
Haris Lulić: GRAS će dobiti konkurenciju
Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaka čast. dosta su te adano sandže imale monopol nad gradskim prevozom. ŽIVIO CENTROTRANS!
uzese nam pos\'o! :)
Svi u gradu znaju istinu o GRAS-u. Samo se pravimo slijepi, a radi nezamjeranja sa ljudima. Medjutim, budimo bar malo posteni. GRAS je prihvatiliste i utociste za Sanđaklije, i jednostavno je njihova firma. Licno nemam nista protiv tih ljudi u GRAS-u, medjutim jasno je da je to polupismena i kriminalizirana ekipa, kojoj se tolerise sve i svasta. Glavni krivac i kolovođa je Bimo. On je sve ovo zakuhao i pokupio silan kajmak. I nikada i nizasta, nece odgovarati. Slazete li se?
puske u ruke samo borba nema slobode bez borbe zivjela slobodna BIH-REVOLUCIJA
\"Opuhali\" su sve drzavne firme i \"sravnile\"...dosao red i na Gras ,zalosno je da gradani gledaju lopovluke politicara i podrzavaju! Zalosnosno je se opredjeljujete Gras - Centrotrans..treba se boriti za sto vise firmi i sto vise radnih mjesta...a ne gledati kako unistit nesto. A vi sto se zalite da kasnite na posao...ili krenite na vrijeme ili \"gospodo\" kad vam se ne svida javni prevoz platite taxi.
Gdje se moze pogledati imovinski karton Emira Suljagica ?
a pitas li ministre LULIĆU sta je sa krivicnom prijavom protiv jusufranica? i u cijoj ladici ceka zastaru???? za njega je dokazano da je matica za saraf placana 80 KM - 200 KM metla je bila 40 KM i td i td... zasto ne pitas MINISTE LULIĆU
GRAS JE 125 Godina u sluzbi grada Sarajeva! niko ga nemoze zamjenit da vidim ko ce da vozi Komatin? Mahmutovac? jarcedole? NECE NIKO a samo se zalimo na gras VOZACIMA MINIBUSA TREBA DATI ORDEN KAD ZARADE PENZIJU VOZECI MINIBUS PO NASIM CUKAMA!
GRAS čeka nekoliko mogućih bolnih bolnih sudbina; uzimajući u obzir da to preduzeće danas duguje oko 80. miliona KM komercijalnim bankama, vrlo moguće da ode u stečaj odnosno da banke oduzmu sve. To bi inače bio strašan scenarij i neizbrisiva sramota, jer bi grad faktički ostao bez gradskog prevoza. Druga moguća solucija je da ga vlada Kantona Sarajevo, kao trenutni vlasnik tog preduzeća, proda po bagatelnoj cijeni, kako bi novi vlasnik mogao izmiriti dugove banci ili bankama (jer zapravo javnosti nije poznato, a trebalo bi biti,i o koliko je banaka riječ: jednoj ili više !?). Treća eventualna solucija je da sam Kanton izimiri dugove, pa da preduzeće konačno privatizuje, jer se konstantno poslovanje u minusu ne može više tolerisati. Ovu posljednju opciju, realno i iskreno govoreći, i nije baš za očekivati jer Kanton ne može, niti mu, vjerujem, nije u interesu da izmiruje ogromna dugovanja.
kolko\' li je sad KM-ova metla u GRAS-u baš me zanima. Jel još 50KM ili je oko stoje :)
U potpunosti se slazem da GRAS treba dobiti konkurenciju i da je bolji CENTROTRANS. Ali opet u jednu ruku se isto tako slazem sa GRASOM jer centrotrans Ce Uzeti Linije po Gradu gdje uvijek ima posla i gdje je ekonomski isplativo,a NECE htjeti uzeti linije gdje uopste nema isplativosti npr. TRNOVO, DEJCICI... Uzimo isto tako za primjer Vratnik, Mahmutovac koliko god GRAS ima isplativosti to ne moze pokriti troskove minibusa \"kombija\" jer ih taj toliki teret za nekoliko mjeseci totalno unisti i minibusi ne vrijede nicemu.
ovo je (G)RASISAM. :)
Grasu ne treba konkurencija, nego jedan ozbiljan covjek/sef/manager, koji ce bezskrupulozno sprovesti sanaciju ovog preduzeca po kriteriji sta treba gradjanu a ne je si l´ familija ili nisi. Ne znam u cemu je problem: istjerati ljude, koji su neproduktivni i prze svaku marku na parazitski nacin, izraditi plan razvoja uz kalkulaciju prihoda sa strane grada i preko karta, iste karte pojeftiniti, napraviti moratoriji za stare kredite, uzeti nove za hitnu sanaciju voznog parka, HITNO TRAMVAJSKE PRUGE OBNOVITI, opasne su po zivot..... Ovo se moze sprovesti, ako je neko dovoljno ozbiljan i kompetentan.
Imam osjećaj da neko već duže vrijeme prodaje falsifikat karti za trolu i bus, tj. karte bez magnetne trake.............
http://www.san.ba/index.php?id=19144
Mislim da nisu samo vozaci krivi bez obzira jel to sandzaklija, sarajlija ili mozda eskim , to je na vecem nivou . Da su vozaci krivi svaki bi od njih nogu dobio vec davno . Nego je to u vrhu Gras-a i to svi znaju da se to svjesno radi , da SDA opuha sve sto se jos moze opuhati KAKO STE IH BIRALI TAKO VAS I VOZAJU .
Gras i red voznje hahahahahahahahahahahahhahaha, oplaka hahahahaahahaha