Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
istocni mostar....hahahhaha....vi srbi ste presmjesni
jasko ne dipr. pokri se gunjem
ma ko je taj Radovan Palavestra da nije patak iz Hodbine ?
Valjda ce i ovaj narod nekad doci tobe,, cuj sda, opet ce vam biti isto, e moje narode, suti i trpi!!!
Glupiiii narode, opet SDA, pa gore će vam s njima biti nego s tim iz Republike Srpske, ustvari, tačno se ne zna koje je veće zlo postalo... Nek\' vam je Bog na pomoći ;)
SBB nebih izgubila da je stala uz mene ali neretva cini svoje
OVAKO: -Sto se tice izjasnjavanja gradjana po drzavnoj pripadnosti [kao sto je svugdje u svijetu-Amerikanac,Francuz,Belgijanac,Svicarac itd. ], za nas iz BiH koja u svom imenu ima Bosnu i Hercegovinu,vrlo je tesko da se deklarisemo jednim zajednickim imenom koje ce vuci korjen te dvije drzavne oblasti.Recimo..Bihin,Bihanac bi bilo prihvatljivo,ali je novo i neobicno i gradjani ga ne bi prihvatili,a bilo bi najkorektnije. U buducnosti sta ce se desiti niko ne zna,ali se samo zna da do zajednickog imena za sve gradjane BiH nece doci.Nece iz vise razloga. Prvo Srbi se nece odreci svog imena za rad BiH,sto nije u redu.Ista je stvar sa Hrvatima.Bosnjaci bi prihvatili zajednicko ime i odrekli bi se imena Bosnjak,jer ih ono na neki nacin definise kao muslimane,sto opet nije korektno,jer ima takozvanih \'bosnjaka\' koji su ateisti.Ja bih prihvatio ime Bihin i odrekao bih se starog imena zarad i zajednickog zivota u BiH-sto bi narod rekao \'\'kud svi Turci tud i mali MUJO\'\'
Vukosavlje vukjla ti mama za cunu a gdje ti je to cobaniiiiiiiiiiii
Alene sa tobom sam Bosanac i Hercegovac dok umrem.
\"svi stranci, a svi bosanci...\"
Nisam, nego ne volim da me smještaju u nacionalne torove
Alen je iz mjesanog braka, tako da je razumljivo da zeli da se izjasni kao Bosanac
Ja ću se izjasniti kako ja hoću a ne kako vi hoćete gospodo. Volio bih naprimjer biti švedjanin pa da me deportuju tamo u švedsku što dalje od vas hrvata bošnjaka i srba
Alene svidjalo se tebi i meni ili ne svidjalo drzava BiH ova sadasnja ej ustanovljena kao drzava bosnjaka, srba i hrvata. Ne postoji opasnost po hrvate da se izjasnjavaju u nekom znacajnijem broju kao bosansci isto kao sto ta opasnost ne vreba ni srbe u BiH. Samo postoji mogucnost da ce bosnajci dijelom se izjasniti kao bosansci koji po zakonu i mimo pravde ne postoje kao konstitutivni narod nego kao cinilac skupine ostali, Zato je vazno da svi koji su se do sad izjasnjavali kao ,Muslimani, Bosanci muslimani i slicno izjasne se kao Bosnjaci. Prema njima je upuceno upozorenje koje ti nazivas kampanjom, to ne znaci da ti i dalje nemas pravo da se izjasnis kako hoces ali isto tako ne znaci da imas pravo i da zazivas da se drugi ne upozoravaju na pogubnost takvog stava.
Ja sam Bosanac a vjeroispovjest nema tj. Ateista. Prestanite sa glupom kampanjom/
ka opstine krca 150 ljudi hahaha svima po marku i nacelnik