BiH
38

Gužva na Bijači na +40: Na prelazak hrvatske granice čeka se po sat

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Kilometarske kolone vozila zabilježene su na putevima prema moru, a na graničnim prijelazima na jugu naše zemlje saobraćaj je usporen. Naša ekipa je na graničnom prijelazu Bijača zabilježila čekanja od po sat vremena i nervozu vozača i putnika koji su primorani da na vrelom asfaltu stoje po sat.

Gužve počinju nakon prelaska granice Bosne i Hercegovine, a iz Hrvatskog autokluba (HAK) pozivaju na strpljenje i razumijevanje.

HAK je najveće gužve zabilježio na izlazu sa autoceste A1 na naplati Lučko u smjeru Zagreba, gdje je kolona duga oko 12 kilometara.

Duge su kolone vozila i na graničnim prijelazima Doljani, Ivanica, Prisika i Kamensko na izlazu iz BiH. Podsjećaju se vozači da je GP Gabela Polje od jučer privremeno otvoren kao međunarodni granični prijelaz (do 01.10.). Na sjeveru BiH pojačan je ulazak vozila u našu zemlju.

Zbog visokih temperatura i velikih vrućina vozačima koji kreću na put savjetuju da imaju dovoljno bezalkoholnih napitaka, vode ili čaja kako bi što lakše podnijeli putovanje.