OHR
0

Gregorian uputio izraze sućuti povodom smrti policajca

FENA
Prvi zamjenik visokog predstavnika Raffi Gregorian uputio je izraze iskrene sućuti obitelji, prijateljima i kolegama višeg policijskog službenika Zvonimira Slipčevića, pripadnika Jedinice za posebnu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, koji je ubijen u srijedu pri vršenju službene dužnosti, saopćeno je iz OHR-a.

"Junaštvo i hrabrost policajca Slipčevića predstavljaju trajno svjedočenje o njegovoj posvećenosti zaštiti svojih sugrađana i poštivanju vladavine prava.

Policajac Slipčević je izgubio život tokom preduzimanja opasne operacije privođenja osobe koja je tražena zbog ubistva i kidnapovanja.

Građani Unsko-sanskog kantona i BiH duguju policajcu Slipčeviću zahvalnost za nesebičnu požrtvovanost u obavljanju dužnosti za koju je, nažalost, dao najveću žrtvu. Naše misli i molitve su sa onima koji su pogođeni bolom i gubitkom zbog prerane smrti policajca Slipčevića i saosjećamo sa njima u ovim teškim trenucima", kaže se u izrazu sućuti Gregoriana, saopćeno je iz OHR-a.