Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Valjda NUHOVOG (a.s.) obroka? Pa nije Zagreb-X nit Beograd-X...
Svaka čast na primjedbi! Ovaj portal svakim danom čovjeka u ibret baci..
70 godina zivim u Sarajevu,i od kako znam za sebe zove se hasure?!
to je obicaj bosnjackih muslimana ,sunita, ne mjesaj osicaj i tumacenje vjere !
Jah komentatora i v.anago.Halo ba majmuni dobro je sve dok se jede.Hocete mozda granata ? Vi vec zaboravili ?
Pravilno bi bilo i za mene je i na Bosanskom Isus. Drugo je sto svi muslimani u svijetu kazu Nuh, u duhu Islama, pa i mi. I svi Jevreji kazu u duhu svoje vjere i Hebrejskog jezika Yoshe, Mosje, i ako su Amerikanci, Holandjani, Francuzi.
ovo se i prije rata dijelilo komsijama i prijateljima - samo ovo je obicaj Sita, a ne Sunita kojima Muslimani Bosne pripadaju.... cudno da se ovaj obicaj zadrzao, ali je lijepo.....
Ocito ni ti nemas pojma. Na hebrejskom se kaze Noach/ NoaH....to H se izgovara!! Stari Zavjet je na Hebrejskom. Imena iz starog zavjeta se u raznim jezicima svjeta razlicito i izgovaraju. Naravno da slice. To vazi i za Hebrejska imena iz Novog Zavjeta! Nije ni Isus autenticno! Pravo Isusovo ime je Yeshu! Preko Iesus i Iesous (Lat i Gr) smo dobili Isus, Jezus, Jesus u raznim zemljama Europe. Naravno da se i u drugim jezicima i religijama kaze drugacije, tako isto kod Arapa i muslimana i Jevreja kaze Isa i Yeshu, bez obzira na zemlju porijekla i boravka. Sto se tice Marije, autenticno ime je Maryam!
hahahahahahaha,jesu li im podijelili zlatne kasike da kusaju hehehehehe
Lijepa gesta međureligijskog vijeća, nadam se da nijedan obrok nije zapao ove Nojevce ili Nuhovce..ne valja nimet u grešna usta stavljati, koja pljuju protiv sugrađana na osnovu vjere. Svima koji slave sretni nadolazeći praznici. Sretno i berićetno.. a onome lafu što ide pješke na hadž, svaka čast i da si živ i zdrav!
Ne diže se kosa pravim Bosancima već pravim kompleksašima, koji imaju više problema sa identitetom nego Venecija s morem.
ovaj portal je fanatik sta je dopustijo ovo da se komentarise oni su protiv islama i islaskih tradicija sace bozic pace ga dic u visine i k.r.s.c.a..n.k.e---- vrednosti stramota sta radi portal sarajevo x
Vidim pokusao si ispasti inteligentan i nacitan medjutim ti nije uspjelo. http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_China
Noa, Noje, Nuh...Isto sr.anje, samo drugo pakovanje. Ne mogu da vjerujem oko čega balvani zaguljeni nekakvim vjerama dižu prašinu. Pa tačno ste balvani, vjerujete u iste stvari, samo ih drugačije zovete i zato se koljete vijekovima. Hebala vas istočnajčke religije, obična mitologija potekla od starog Sumera, pa redom prepisivana od Asiraca, Babilonaca, Židova, kršćana, muslimana...Hebo te ima li kraja?! Kako to da niko u Kini ili Japanu nikada nije čuo za Isusa ili Muhameda a.s. u to vrijeme??? Da ne govorim o južnoj Americi gdje nisu imali pojma o kršćanstvu sve do 15. stoljeća. Čovjeka koji ima izmišljenog prijatelja, nazivaju budalom i ludakom, a skupinu ljudi koji imaju izmišljenog prijatelja..nazivaju vjernicima. Uzdravlje balvani, nastavite raspravu o Nuhu ili Noi, \'bem vas zaglupljenje.
@lepi fahro mami ti svojoj daruj čun.daru
nabiji ti svoju mamu na k.u....c
noa nije imao blender.