Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Auuuuuuuuuuuuuuuuu "Microsoftov internet prevoditelj Google Translate" HAHAHAHAHA!!!
Hahahah šta je to bilo, nisam vidio? Ko je napisao da je MS-ov? Jel klix ili ovaj levat što daje izjave?
Uklonili su nažalost... u lead-u gore im stojalo "Microsoftov internet prevoditelj Google Translate", nešto tipa "Novi Mercedesov model Opel Insignia" totalno. Haha!
Nema tog alata koji bi preveo na bilo koji jezik,naš riječ "MRŠ",tako kratka,a toliko toga kaže...
..i nastala od francuske riječi 'marcher koja znači hodati tj. francuske vojne naredbe, a od koje je nastala i engleska riječ march. Smiješan si dječko :)
Ja mislim da 90% BH prevodilaca nije kompetentno da o ovome priča. Gledam neki dan film, papak je ''illegal moonshine'' (moonshine - brlja, domaći alkohol) preveo kao 'ilegalna mjesečina'' hahahahaha garant neki 'stručnjak za lokalizaciju i član Udruženja Lingvisti kao ovaj gore.
Naravno, ovi naši vajni prevoditeljioci nemaju ama baš nikakvih zasluga za ovo uvođenje bosanskog u google. Hvala onoj maloj skupini Dobrih Bošnjana, patriota i entuzijasta koji su se izborili za ovo i koji usput popunjavaju BiH na googlemaps i bave se sličnim aktivnostima umjesto da palamude kao ovaj stručnjak za lokalizaciju.
Mujo bitches horse by moonlight........Mujo kuje konja po mjesecu (mjesečini)
Kako ovaj Klix zna da kasni. Objavi "vijest" kad je svi drugi dobro prežvaču.
"Mujo bitches horse per month" ahahahahah koliko sam se ismijala XD
Koliko je Bosanski zastupljen na TV-u jer djeca prilikom gledanja crtica ili emisija samo mogu nauciti srbijanski ili hrvaski, stoga oko Gloogle-prevoditelja je cisto nula uz poredjenju kako se krše ustavna prava oko jednakosti jezika, pa ispada da niti jedan crtani film nema na bosanskom a emituje se na njenom prostoru i jos da stvar bude gora RAK i Ustavni sud nevidi tu nikakvu povredu prava jer se radi na unistenju bosanskog jezika sistemaski i planski uz ostetu drzave koja ne naplacuje dodatne usluge prevodjenja istih i uposljavanja nezaposlenig prevoditelja bosanskog jezika. Smatram da je poitika i politicke stranke zauzeli jedan isti stav a to je unistenje bosanskog jezika kao opstojnosti bosanske kulture pa i opstojnosti bosanskog naroda.
Ovaj Google Translate je pravo sranje.Pa Bog sami zna kol'ko sam 'jedinica' iz Engleskog dobio zbog ovog sranja :D
Bos - Hrv Punac - Otac je u pravu . hahahaha
Bos - Hrv Povraticu - Hrizantema hahahahaha
KONAČNO JE I BIH DRŽAVA POPUT JAPANA I USA
krmak mase ode za Laktase hog weight went to upstart (en) svinjska masa otišao skorojevića (hr) Хог тежина је да скоројевића (srb) teža Svinja šel Laktaš (slo) ذهب الوزن خنزير إلى مغرور(arb)
Ali comes my Haverić babo one day a little under throttle .. lie on the ottoman, and said, "centered commodities anywhere there is no end ... and she like a cannon ..there has to cabinet
...elem...hr -> en moj dilbere kud se šećeš -> My dilbere everywhere to secession
ev ga prevoditelj best :D bit.ly/16MN4Cs
Bosanski jezik nije Turski! Imamo i naše riječi - bašća, zora, užitak i sl. Ne trebaju nam tuđice!
Bašća je od turkog bahće ;)