Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
General Sefer Halilović dosad je bar deset puta, što u štampi što na televiziji, izjavio da je od novca prikupljenog za odbranu zemlje nestalo više od 10 milijardi njemačkih maraka. Kad je Halilović upitao jednog bošnjačkog političara na najvišoj funkciji gdje je taj novac, ovaj mu je odgovorio: “Rat će se završiti, pa smo to ostavili za obnovu zemlje.” A sve je, tvrdi Halilović, otišlo u privatne džepove. Međutim, ti isti ratni veterani i “Zlatni ljiljani”, koji izlaze na ulice zbog toga što će mjesečno biti zakinuti za 30 ili 50 konvertibilnih maraka, bili su potpuno ravnodušni prema aferi koju je otkrio njihov ratni komandant.
Bosna i Hercegovina se nalazi u tako teškoj finansijskoj situaciji da je kredit Međunarodnog monetarnog fonda postao pitanje biti ili ne biti. A on je višestruko manji od iznosa misteriozno nestalih međunarodnih donacija. Ali, recite mi ko je izašao na ulice kad je objavljeno da je pokradeno blizu osam milijardi maraka?
Stobi rehko nas predjednihk \"Sve je u Allahovim rukama - samo su pare kod Bakira\"
@kjafir a ko te konjino vizantijska tjera da je djelis ? zazdij za Konstantinopolj prvim busem i ostavi ljude na miru. Zasto dolazis na portal kad ne zelis nista zajednicko da imas?
ako bi se nekad nasao neko da pritjera uza zid neke od mnostva lopova iz bosnjacke politicke oligarhije, onda bi siguran sam na svjetlo dana izasli svi lopovski dilovi koji su radjeni iza ledja gladnih i prevarenih gradjana. alija je znao dosta ali mrtva usta ne govore ali je sin jos zivi svjedok i treba ga zajedno sa brankovicem, silajdzicem, cengicem jednim i drugim, orucevicima ganicima i silnom broju ostalih lopurdi kojima ovaj narod preglupi jos slijepo vjeruje. to je samojedan od bezbroj razloga zasto nikad nebih djelio drzavu sa bandom poturcenom. za druge ne znam ali neka im je ovo za nauk.
@srbo a sta ce vama srbima novac, da brisete guzicu s njima ? pare su dosle i prosle, a sad se uhvatite radnih akcija
Pitajte Harisa, Bakira, Čengića i ostale sarajevske sećijaše, oni sigurno znaju, više od 80% tih donacija je otišlo u fbih i distrikt Brčko dok je mali postotak završio u RS
Nije to bas toliko komplikovano. Dovoljno je otici na sajtove Evropske komisije, Svjetske banke i ostalih velikih donatora ili finansijskih institucija i pregledati sve projekte, obicno pise koliko je za sta uplaceno.Problem je i u tome sto je dobar dio para oticao u budzet da pomogne drzavi da podmiri obaveze kad vec ne moze is poreza, dakle pojelo se i popilo. A da ne govorimo o tome da je ratna steta procijenjena na 35 milijardi, dakle ni 4 ni 15 ne mogu napraviti bas toliko cudo kao sto su ocekivali. Ako se ne pokrene kakva privreda nema tih para sto mogu pomoci.
U nekoj drugoj drzavi gradjani drugacijeg mentalnog sklopa bi stvorili situaciju i prisilili drzavne organe da rade svoj posao. Mi to ne mozemo jer su nam se poremetila mijerila ljudskih/drutvenih vrijednosti.
Nezna on,znao mu babo...On samo trosi...
pitajte babinog sina Bakira Izetbegovica !
Dovoljno je reci: Izetbegović, Čengić, Branković, ... i ostala oligarhija. Eto gdje su pare!
Gdje su, od donacija sam dobio hranu iz humanitarne (nisam prodavao nego pojeo - hvala donatorima) i 3 radijatora.... ali izgleda da niko neće niti da ih traži..... nezavisno sudstvo i tužilaštvo, aha..... nezavisno sudstvo nije nezavisno niti na Balkan Case Chalengeu.....
Ne treba jedan zivotni vijek da se utvrde gdje su pare; dovoljno je \'prouciti\' porijeklo novca onih koji su bili jedno veliko NISTA prije rata i koji su postali NESTO za vrijeme i poslije rata.
80% para ostalo je onima koji su te pare i dali. Konsultanti, astronomske plate, kurave, večere, putovanja, studije, istraživanja i ostale šupljake koje su nam donijeli. Treba pomenuti i talove sa domaćim kriminalcima. Eto gdje su pare...