Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bivsi Vehabija Dzemal Sabic i papak seljacki AVdo Avdic su odigrali veliki posao u cetvorogodisnjoj propagandi kriminalne SDA,i jadno smo drustvo i narod kada smo sebi dozvolili da nas dva SDAovska placenika godinama prave budalama. Ocito narodu nije vazno sto smo najkorumpiranija zemlja u Evropi,i vjerovatno su da bi i dalje ostali na dnu,na ovim izborima vecinski glasali za SDA,za stranku koja nas je u ove sada vec preko 22 godine unistila do gole koze.Bakire,ne daj se,tvoje vrijeme tek dolazi.Ko se zadnji smije najsladje se smije.
napala gamad po instrukijama svojih stranackih sefova
Kao što ste ga prvi put otjerali, sada to i ponavljate samo da bi zadovoljili interese vaših nalogodavaca. Nema veze Bakir će biti još jači jer vidješ ćemo kako će se odraziti rezultati ovih izbora.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ko se to prepao svega sto Bakir kao odlican novinar zna. Kakva je ovo zemlja....
Zna se ko se prepao... Oni sto su vatrometom slavili pobjedu izbora... Oni koji su nam unistili drzavu...
jel to "onaj" mali bakir iz sdp-a? kad je to sdp-ovac napustio dobro placen posao radi "savjesti ahahhahahhaha ovo bi trebalo da ide pod oznaku "humor", crni
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nema više pretplate,! Neka vas SDA finansira iz svoje kase. Državna je već pod prismotrom!
Pa, Bakir dva ća morati da pokaže sve opcije Bakira jedan. Mali Bakire, sada pokaži zube Žutom!
nakon pobjede sda, idemo sa krizanjem imena na listi za odstrel .
Čovjek je dobio presudu po kojoj su ga u FTV bili dužni vratiti na mjesto urednika, međutim poslušnici iz FTV nisu ispunili tu presudu, dakle potez je bio na FTV cijelo vrijeme. Šta treba Bakir, da ne dobije niti platu niti radno mjesto. Kada nije sukob interesa to što je bruka doktora, inženera i ko zna kakve sve bagre u politici, zašto je to problem kod novinara. Uostalom ista ta FTV se pretvorila u servis jedne stranke, a licemjerno se ovako javno obraća Bakiru ..... bijedno, nema šta.
2 ( dvije) pune godine novinar/politicar uredno prima platu iz budzeta FTV-a i uredno ne dolazi na posao,pred izbore obilazi pola drzave i bude opet placen kao da je radio na FTV,i jos ima obraza da trazi od gradjana da ga podrze kao clana predsjednistva,kad je u stanju ovako zavrnuti /ukrasti kao urednik sta bi tek uradio kao kolektivni sef drzave ?!
Čovjek je dobio presudu po kojoj su ga u FTV bili dužni vratiti na mjesto urednika, međutim poslušnici iz FTV nisu ispunili tu presudu, dakle potez je bio na FTV cijelo vrijeme. Šta treba Bakir, da ne dobije niti platu niti radno mjesto. Kada nije sukob interesa to što je bruka doktora, inženera i ko zna kakve sve bagre u politici, zašto je to problem kod novinara. Uostalom ista ta FTV se pretvorila u servis jedne stranke, a licemjerno se ovako javno obraća Bakiru ..... bijedno, nema šta.
Problem je u cinjenici sto je veliki broj nezaposlenih novinara koji bi posteno zaradili taj novac i u cinjenici da je Bakir Hadziomerovic bio naklonjen SDP-u u vrijeme dok je bio na urednickoj poziciji ,problem je sto mi ne vidimo da je to ,,problem '' vec ga treba tapsati po ramenu i biti na strani lopova .Sam novinar je rekao u predizbornoj kampanji da ce svi koji su uzeli makar i 1 KM mimo onog sto su zaradili morati da vrate .Da vidimo da li ce to on pokazati na svom primjeru .
Jest ga Zlaja naguzio ,Poturio mu nadu da može u predsjedništvo i sad popušio.
Reče direktor TV-a kojeg nikada na TV-u nisam vidio...
Ne mogu da slusam vise vase gluposti, politicar NE MOZE obavljati funkciju urednika pa makar bio i sdp-ovac sto sam i sam. Sta ga imate braniti.
MOZETE GA OPUSTENO I OSTAVITI NA VASOJ TELEVIZIJI..RAZLOG.. NE GLEDA VAS NIKOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Brzi84 >>> da se Žuti bilo kome pojavio na TVili nekom drugom megdanu nebi mogla ni SDA da ga spasi. Pa, glup je čovjeće - ko noć. Ovi što su mu pisali govore i odgovore objelili od njega i žene mu!
Jeste vi novi. Gasi muziku.
Nisam Bakirovac, ali za ovaj arogantni i prije svega izuzetno nečovečan potez J***M sve po spisku kurovođstvu, a posebno mu ga Šabiću. Ode vam i moja predplata, taksa ili šta već!
Kamo sreće kad bi se ovo provodilo svugdje gdje funkcija i profesija zahtijeva nezavisnost i nepristrasnost. Ne može i jare i pare.
Kriva je SDA zbog lopovluka, i korumpirana je sigurno ali je najviše kriva zato što ju je osnovao Alija Izetbegović, najveći sin bosanski, onaj isti koji je otišao na drugi svijet čistog obraza dok su njegovi savremenici truhnuli u Hagu i po pečinama, što je naciji vratila ime Bošnjak a jeziku bosanski, što je organizovala PL, kasnije i Armiju BiH koja je branila i odbranila državu i narod, krivi su zbog toga što se u njihovim mandatima jačala država i institucije države kao što su jedinstvene vojska, sud i tužilaštvo, SIPA, DGS, OSA, UIO, dok su se u vremenu "proevropskog, multietničkog i savremenog" SDP-a nadležnosti za izdavanje matičnih brojeva prenosile na entitete radi fotelje jednog čovjeka. Kriv je i Bakir jer je ustavnom apelacijom oborio Zakon o premjeru i katastru kojem bi Bošnjaci u RS-u bili opljačkani preko noći. Nisam učlanjen ni u jednu stranku, nisam ni uhljebljen preko stranke al' sam siguran da neće prodati Sud BiH za 2 fotelje u entitetskoj vladi. Lupajte sad minuse
@Nokian808 - Alija Izetbegović je bio jedna od najuticajnijih ličnosti u muslimanskom svijetu svoga vremena, čovjek kojeg su uvažavali i istok i zapad. U vremenu kakvo je bilo i u situaciji kakva je bila on je svome narodu obezbjedio opstanak a svojoj državi međunarodnopravni kontinuitet, suverenitet i nezavisnost. Činjenica je da su njegovi savremenici (Tuđman, Milošević, Karadžić, Boban) ili pravosnažno osuđeni ili umrli u toku suđenja dok je on umro u bolničkom krevetu, slobodan, uz najviše državne počasti. Potpisao je mir koji je meni tatu vratio živog i zdravog iz Armije kući, u Sarajevu, u suverenoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini! Bravo Bošnjaci, pljujte po takvoj gromadi od čovjeka radi onog što piše moralna vertikala iz Gusinja u onom toalet papiru koji neko naziva novinom!
Vidi druže, o liku i ratnoj ulozi Alije Izetbegovića bi se moglo i trebalo pisati mnogo više nego što to komentari dopuštaju, a i nije svrha komentara da se elaboriraju tako kompleksna pitanja. Ja sam samo htio ukazati na jednu anomaliju koja je postojala u ovom društvu i prije rata, a to je da je jedino kod nas moguće da nepismeni hoštapler sa dna kace pljuje prvake svoga naroda. Tako je bilo i sa Titom nakon njegove smrti, tako je i sa Alijom i to će izgleda uvijek biti tako. Evo, nađi mi gdje Hrvati pljuju Tuđmana na javnom servisu bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali? A Tuđman je kako znamo, zajedno sa Bobanom i ostalim glavešinama osuđen pred Haškim tribunalom. Alija Izetbegović je, uz sve pozitivne i negativne stvari, prvi predsjednik Republike Bosne i Hercegovine, ma kakva god da je, i o takvim personama se treba govoriti sa uvažavanjem. Lako je sada biti pametan i govoriti gdje je ko griješio i šta je moglo bolje, zeznuto je to vrijeme bilo, pokušaj malo tako razmišljati.
Tu je svakako i Avdo Avdić, kadar SDA koji je stavio FTV u funkciju jedne stranke. Sama činjenica da je uhvaćen u razgovoru sa predsjednikom FBiH Živkom Budimirom da dogovara kako što više oblatiti Zukana Heleza u centralnom dnevniku, jer je, zaboga, napravio nekakav zakon koji će dobro proći u javnosti, i da to umanje, govori dovoljno o tom čovjeku. Svugdje, u normalnom demokratskom svijetu, obojica bi trebali dati ostavke. Međutim, to je kod nas slabo bilo zapaženo, prošlo je. I ne samo to, imate nekoliko medija, nekoliko novinara koji spinuju jednu vijest, jedni slažu „potukao se Zukan“ i onda to vrte mjesec dana na različite načine, Dnevni Avaz, FTV, Oslobođenje, ponekad Slobodna Bosna, ali to su marginalci kojima ja ne pridajem veliku pažnju.