Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lijepo je to od Vas. A, da li se sjetite Brankovića i Vlahovljaka i njihovih marifetluka. Gdje je bista hakije Turajlića i da li se i njega sjetite.
Slažem se. Gosp. Emerik Blum se okreće u grobu ko obilježava godišnjicu njegove smrti, a najviše u kakvom je stanju današnji ENERGOINVEST. ENERGOINVEST, kompanija koja je prije rata bila rame uz urame sa najvećim svjetskim kompanijama SIEMENS-OM, GENERAL ELECTRICOM, i drugim najvećim svjetskim sistemima. Nakon rata ENERGOINVEST je sistematski uništavan, bez ikakve vizije o njegovom razvoju i ulozi u državi BiH, i u svijetu. Tadašnje vladajuće stranke, nakon rata, su počele sa iživljavanjem nad ovim privrednim gigantom. Generalni direktori su bili sa "kolca i konopca" nekompetentni, nestručni, ali zato stranački podobni i poslušni da urade sa ENERGOINVEST-a ono što je sada, a to je da na nivou firmi iz najnerazvijenijih zemalja. Da su bili pravi ljudi, stručni i kompetentni, a bilo ih je (uklonjeni su), sad bi ENERGOINVEST bio nosilac razvoja države BiH, ovako vrlo skoro ide u STEČAJ.
"Naravno, danas su sasvim druga vremena i Energoinvest više nije kompanija od 50.000 radnika. Današnji Energoinvest je jedan džemat.
kako je energoinvest bio jaka kompanija pokazuje to sto ga ni toliko godina nakon njegove smrti nisu uspjeli sjebat'
To sto vidis je samo fasada onog sto je energoinvest radio u svijetu
...mislim da se uvaženi drug blum u grobu prevrće ko ga "obilježava"...