Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meni nikako nije jasno zašto nikada niste našli jednog stručnog građevinskog inžinjera ili geologa, arhitektu.. koga god.. da malo objasni razlog zašto je ova munara ostala uspravna.. Ili nekome odgovara da se naučno objašnjive pojave tumače višim silama.. Dakle, čim sam vidjela snimak obrušavanja tla i munaru koja se ne miče, pomislila sam kako bi recimo National Geographic od ovog događaja napravio odličan dokumentarac..
Ah znam, da si u pravu..:) ..ali ovo je stvarno mogao da bude zanimljiv dokumentarac.. ili je do mene, pošto mi je geologija uvijek bila zanimljiva..
Inzinjer, geolog, arhitekta? Pitaj zidara s 3 osnovne reci ce ti da sto visu zgradu pravis moras jaci i dublji temelj kopat. Inace ce se srusiti jos u gradnji kad na temelj za vikendicu lupis vertikalni pritisak kao za petorospratnicu pa pukne ploca i citava se zgrada samo iskrene i prevali na stranu. Evo, skrollaj dole do sirina temelja. Objasnjeno u po strane teksta, sa slikama. http://www.vizijadanas.com/gradjevinarstvo.html I onda kad seljak gleda da prodje jeftinije (a i mrska mu lopata da kopa dublje) pa samo za munaru podeblja temelj... desi se sto se desi.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nek izgrade novu gdje je neče klizište odnijeti i do nje tvornicu furnira i šperploča za 100 radnika.
Munara zdrava i netaknuta, samo pored nje sagradit mesdžid i kompletna džamija ;)
I medresu ! :) ps : jel medresa gazi husrev begova jos ima neke aktivnosti? il je samo muzej (bila sam pa pitam)
Medresa muzej?? Smiješna si...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Zar ovo što je ostalo ( munara) ne treba sačuvati kao opomenu kolika je Božja snaga . Napravit skromnu džamiju tamo gdje geodeti dozvole.
Gdje geodeti dozvole? Valjda onda opomenu kolika je snaga fakultetskog obrazovanja i znanja a ne pustinjskih aveti koje su se ukazivale sizofrenicarima koje bi lupila suncanica?