Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta krvnici kažu svojoj djeci kad ih priupitaju o ovome?
Kao dio istražnog tima UN došao sam iz Sarajeva i trebalo je puno vremena da se sklopi mozaik od dvije dijametralno suprotne priče i istina je, kao i uvjek, na sredini. Žalosno je da vodeće strukture kupuju glasove na račun žrtava. Alija Izetbegović je gurnuo nespreman narod u sukob, za koji nisu bili spremni, a Karadžić jedva dočekao "da se osveti". Za detalje mi treba knjiga.
ali stoji činjenica da je povod bio ubistvo dva srpska vojnika na punktu u selu Hambarine, nakon toga i napad, kao neka vrsta iznenađenja, a sve poslije je bio potpuno neravnopravan sukob i osveta, u čemu su prednjačili kriminalci, koje niko niej spriječavao.
Doslo je vrijeme kada se narod nad kojima je počinjen genocid stide izaci na ulice i podrzati spomen na ono sto nam je radjeno, dok s druge strane negatori se ponose onim što su ucinili i poriču uporno!
“..odamo poštovanje ubijenoj djeci Prijedora kako bi se roditelji mogli posvetiti budućnosti, a ne da žive u prošlosti", izjavio je Duratović“ Izgubiti dijete je iznad svake politike, iznad svega. Izgubiti dijete znaci zauvijek ostati u onom vremenu dok je ono bilo zivo. Sve poslije toga nije zivot, nego prezivljavanje. To je tacka koja je stavljena na zivot roditelja.
Upravo tako, zamisli kako je gledat roditeljima snimke momaka koji su se povlacili iz kasarne u tuzli sto ih pobiste ko kerove. A danas ne dozvoljava vlast da se polozi cvijece, bas tuzno i iznad svake politike
Kazu sinoc Karadzic nije mogao zaspati. Kakio u sobi u kanti. Valjda ga vec ganjaju ebači. Kaje se i grize nokte zbog eresa i genocida. Da moze vratiti vrijeme nikada ne bih napravio tu azdaju koja bogati pojedince. Kaze da su ga svi zaboravili. Kaze da li bi ko od mitomana njega mijenjao? Zna da niko nebi. Plače i kune dan kada se je prepustio djavolu!!!