Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A gdje je onaj dio kada je Izetbegović pokušao da proda Hercegovinu Franji Tuđmanu i njegovoj Hrvatskoj ? Gdje je to ? Gdje je dio u kojem se govori o prodaji Srebrenice ? Gdje je to ? Na kraju, zašto nam ne kažete da su svi ovi naši predsjednici zapravo bili vaši agenti i poslušne sluge ? Zašto ?
E bravo, hocemo dokument koji je Alija potpisao sa Tudmanom da cijelu Hercegovinu predaje Hrvatskoj, a taj sporazum je ponistila medunarodna zajednica.
Alija - najveca izdajica u povijesti Bosne i Hercegovine, a prije da je bio toliko glup i nesposoban i da nije znao sta radi. Hvala mu za zlatne kasike, nije trebao!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Genocidno-fašistički agresor je nagrađen genocidnom tvorevinom tzv. bosanskohercegovačkim entitetom RS, što nije bio slučaj s nacistima u Aušvitzu, Mathausenu, Treblinki, Sobiboru, Majdaneku i tako dalje.. Zamislite da su saveznici dozvolili nacističkom režimu, da zadrži pokrajinu Bayern, kao entitet sa svim genocidnim vrijednostima!? P.S. Nadati se da će presude zločincima Karadžiću i Mladiću imati reperkusije na daljnju sudbinu postojanja genocidne tvorevine. Međunarodni faktori čekaju samo verifikaciju statusa tvorevine, kako bi ista nestala s lica zemlje, onu verifikaciju, koju mi i cijeli svijet zna, ali ona treba i međunarodnu pravnu formu!
O kakvim ti verifikacijama pricas kada je predsjednik tadasnje Republike Bosne i Hercegovine Alija stavio potpis na RS. Stavio je jos potpis i na Herceg-Bosnu ali je taj sporazum ponistila MZ. Bolje ti je pogledaj oko sebe i ufati se cinjenica da je BiH prodata od strane SDA samo radi dobijanja kontrole na 24% teritorije
Nemoj ti Turcine o fasizmu, majke ti mile. Vasi saveznici i vasi "vojnici" su izgubili 1945. Vi ste bili vjerni Hitleru i Pavelicu do zadnjeg dana i dali ste svoj doprinos Ausvicu, Jasenovcu i ostalim logorima koje si nabrojao. Nikada za to niste kaznjeni. Uvukli ste se u dupe pobjednicima u zadnji cas. Nasi "saveznici" su dozvolili vama najvecim nacistima da preko noci postanete najveci komunisti, a onda 50 godina kasnije najveci islamisti. Ima li veceg paradoksa od toga da bosanski musliman nekoga proziva za fasizam? Evo ti odmah odgovor - nema.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
mamu vam jebem, kad ste do tad cekali, sto niste jos malo da gamad skroz istjeramo iz nase REUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE.
nedo ti bog Arkane 1 da se opet zarati.... nigdje vas nebi bilo.....
ja nisam vjernik,ali sam patriota i imam zasta da se borim. Dok ti nemas ni kuceta ni maceta. A sto kaze baorja: da se zarati, nigdje vas nebi bilo..
I onda si otisao Klintonu da se ganjas sa Momikom Liwinski...., ona nije bila gorka pilula...! Vidimo gore na slici i Njemackog 1995.g,tadasnjeg -kancelara Helmuta Kohla, asocira na davni Berlinski Kongres kad su donjeli deklaraciju (akt) da Bosnjaci muslimani poslije Turaka kad su otisli sa Balkana nemogu imati muslimansku drzavu u Bosni na Balkanu...!!
Ma dobro malo se klali i ubijali.
Pitanje, onako... generalno svima: koji autoritet, danas ziv i dostupan treba da kaze da je posebice za muslimane u Bosni egzistencijalno bitno da se izjasne kao bošnjaci bez obzira kako se osjećaju ili za sta su se borili, pa da ga svi poslusaju?
ne treba autoritet nego samo malo mozga http://www.youtube.com/watch?v=S5H6kq5GTIo
BiH mlada diplomatija naspram dobro organizovane Srbijanske diplomatije je imala pretežak zadatak da dokazuje da se Muslimani u BiH ne bore za muslimansku državu već da bi PREŽIVJELI. A. Izetbegović, bio savršeno dobar ili loš, je tih teških godina bio NAJGORI mogući izbor... prethodno osuđivan i ocrnjen kao "nacionalista" i "fundamentalista" bio je idealna podloga za izmišljenu i nebuloznu PROPAGANDISTIČKU priču o "muslimanskoj državi" u srcu Evrope. Bošnjaci htjeli ne htjeli, moraju Evropi da se nameću vrednim i mukotrpnim radom, podiizanjem ekonomije i sveopštim napretkom. Ko to ne shvata i ko misli da ćemo se Evropi i svijetu dopadati iz sažaljenja i kao žrtve, ne misli dobro ni Bosni ni narodu. Evropa i svijet uvažavaju samo jake i sposobne...
Pa bolje bi moj pas vodio Bosnjake tad, nego Alija. Alija je trebao blokirati sve kasarne u Bosni cim je pukao prvi metak u Hrvatskoj, trebao je zabraniti premijestanje vojne tehnike i ljudstva iz Hrvatske u BiH, koji su iskoristili tu priliku i zauzeli 70% BIH, bez ispaljenog metka. Alija je trebao napasti JNA i dozvoliti im jedino da napuste kasarne u vojnim gacama, ako obecaju da ce i njih platiti Bosni. Jedino na taj nacin Bosna je mogla odlucivati o svojoj sudbini, sve ostalo nakon toga, Alija je bio nijemi promatrac kao i mi svi ostali i apsolutno nista on nije organizavao, cak i odbrana u Sarajevu je formirana u haostorima, a ne od SDA ili Alije, da ne pricam za ostale gradove. Alije je kriv, Alija nije nista zasluzan, osim sto je olaksao posao cetnicima svojim katastrofalnim odlukama. Alija nije imao muda, Alija je jedno mislio dopodne, a drugo popodne.
Alije NIJE NI POD RAZNO NIJE SMJEO POTENCIRATI MUSLIMANSTVO I ARABIZAM, jer zapadnjaci se od toga jeze, cetnici su to vrlo dobro znali, zato su i forsirali to non stop, a Alija im je sjeo kao budala na to. Idealan za cetnicki plan.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
KAKO JE PO OKUPACIJI NAŠE ILIRIJE RIM KREIRAO "SRBE" "HRVATE" "BOSNU" i "BOŠNJAKE": Srbi (lat. servi, serbi - rob, slugan) Hrvati (lat. cretino, iskv. croatino - budalina, kreten) Bosna (lat. bos+nae - volčine, govedine). Tri od tri ne može biti koincidencija, zar ne? Dodate li tome i četvrtog dokazanog neprijatelja, vidjećete šta i oni misle o "svojim" Bošnjacima: tur. bosh+nyak - beskućnik, fukara; izv. tur. bos+nya - ničija zemlja (pravni status kolonije, lat. terra nullius). ** NAPOMENA: Ustaški portal "KLIX" (nikakva "misterija" već obična igra riječi: C(hato)LICS ) koji moderira fanatična katolička mladež (pa u misiji "civiliziranja glupih Bosanaca" mnogi naprave desetine hiljada postova - istinski fanatizam!) cenzurira URL adrese portala Kraljevske Porodice. ISTINA JE SAMO JEDNA ! LONG LIVE THE KING ! www.kraljevskaporodica.ba
Prva kardinalna greska Izetbegovica, krenuo je obnavljati vjerski aspekt Bosnjaka, prije nacionalnog ili drzavnog. Umjesto da je mahao Tvrtkovim zastavama i grbovima, ono obojio zastavu u ruznu zeleno-bijelu sa polumjesecom, a zapadnjaci se jezili od toga. Dobro mu je Zulfikarpasic rekao u Kladusi, ta napadna "muslimanizacija i arabizacija" SDA je bila i razlog zasto je Zulfikarpasic napustio SDA, a kasnije i Silajdzic. Stari vuk Zulfikarpasic je znao zapadnjake i sta ce oni o tome misliti. Inace Albanija je muslimanska vecinska drzava, Kosovo takodjer, svejedno oni svoju vjeru ne potenciraju toliko, pogotovo Kosovari, koji su prvo napravili drzavu, pa onda rjesavali ta pitanja kako zele, sasvim suprotno nego Alija. Uglavnom cetnici i ustase su dobili dobar razlog da strase zapadnjake, pogotovo kad su dosli oni arapski bjelosvjetski lupezi i odmetnici sa svojim jebenim nacinima zivota.
Draza su mi ova nasa trojica od ovih stranih pacovcina sto ih nadgledaju.
turcine napusi se ku...ne
voljeti i nevoljeti
Citat: "Amerika i njeni saveznici mogu biti ponosni da su, sa zakašnjenjem ili ne, došli da pomognu narodu u Bosni – za njihovo dobro i naše." -Mater vam licemjernu, dosli ste sprijeciti "bosansku oluju" pred vratima banja luke i sire, i nagradili ste agresore entitetom RS, a falite se da ste nam pomogli. Kad nismo imali vasu pomoc 92-93, nije nam poslije nikakva trebala.
Eh, da mi tebi nismo napravili oruzje, koje si ti kasnije ukrao, jos i danas bi bili sluge kao sto ste bili kroz cijelu svoju pateticnu historiju. Drugi narodi su i bili potlacivani i sa njima se vladalo, ali takozvani Srbi su sluzili okupatorima. Svim, okupatorima, pocev od Bizantinaca (ciju historiju kradu), preko Osmanlija, pa do Svaba.
ovaj vlah poredi 1500 pripadnika handžar divizije i 100 000 cetnika,možda je i u pravu,po težini muda jači su oni iz 13 ss
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Za one što pitaju:Alija je državnik i komandant koji je zaslužan što u svim našim pasosima ili putovnicama danas piše Bosna i Hercegovina, možete voljeti i voljeti ali od te činjenice niko nemože pobjeći .
i nevoljeti
Sta je Alija zasluzan? Pa bolje bi moj pas vodio Bosnjake tad, nego Alija. Alija je trebao blokirati sve kasarne u Bosni cim je pukao prvi metak u Hrvatskoj, trebao je zabraniti premijestanje vojne tehnike i ljudstva iz Hrvatske u BiH, koji su iskoristili tu priliku i zauzeli 70% BIH, bez ispaljenog metka. Alija je trebao napasti JNA i dozvoliti im jedino da napuste kasarne u vojnim gacama, ako obecaju da ce i njih platiti Bosni. Jedino na taj nacin Bosna je mogla odlucivati o svojoj sudbini, sve ostalo nakon toga, Alija je bio nijemi promatrac kao i mi svi ostali i apsolutno nista on nije organizavao, cak i odbrana u Sarajevu je formirana u haostorima, a ne od SDA ili Alije, da ne pricam za ostale gradove. Alije je kriv, Alija nije nista zasluzan, osim sto je olaksao posao cetnicima svojim katastrofalnim odlukama. Alija nije imao muda, Alija je jedno mislio dopodne, a drugo popodne.
BOSANAC ISLAM BOSANSKI
..........Madelein Albright piše, pored ostalog, kako je ono što se dešavalo u BiH pokazalo da "limitirana upotreba sile – čak i isključivo vazdušnih snaga – može dovesti do bitne razlike".... ...........bivši glavnokomandujući združenih snaga za Europu general Wesley Clark...... MALO SE RASPITAJTE ČIME BARATAJU NAVEDENI SPASIOCI NA PODRUČJU KOSOVA...RASPOLAŽU SA RUDNICIMA I PARAMA KOSOVLJANA ...KAD NEĆE KOSOVO IMA KO HOĆE I RUDNIKE I PARE... zato je bitno biti Bošnjak da mi ovi mogu doći i reći ti si terorista ideš u Guantanamo a mi ćemo malo oko ovih rudnih bogatstava i milijardi...sjetićete se gen. W Klark je nedavno imao "aferu" sa saradnicom i zbog toga dobio otkaz ...pa nemože se biti i general i direktor rudnika sa milijardama na računu.......
zna se da gorka pilula,nista novo nije rekao,bosna se muzla i prije i sad se muze,sta cemo kad nemamo nikako da nam cuva ludje, ko sto ostali imaju..........
i nevoljeti
i nevoljeti