BiH mlada diplomatija naspram dobro organizovane Srbijanske diplomatije je imala pretežak zadatak da dokazuje da se Muslimani u BiH ne bore za muslimansku državu već da bi PREŽIVJELI. A. Izetbegović, bio savršeno dobar ili loš, je tih teških godina bio NAJGORI mogući izbor... prethodno osuđivan i ocrnjen kao "nacionalista" i "fundamentalista" bio je idealna podloga za izmišljenu i nebuloznu PROPAGANDISTIČKU priču o "muslimanskoj državi" u srcu Evrope. Bošnjaci htjeli ne htjeli, moraju Evropi da se nameću vrednim i mukotrpnim radom, podiizanjem ekonomije i sveopštim napretkom. Ko to ne shvata i ko misli da ćemo se Evropi i svijetu dopadati iz sažaljenja i kao žrtve, ne misli dobro ni Bosni ni narodu. Evropa i svijet uvažavaju samo jake i sposobne...
Pa bolje bi moj pas vodio Bosnjake tad, nego Alija. Alija je trebao blokirati sve kasarne u Bosni cim je pukao prvi metak u Hrvatskoj, trebao je zabraniti premijestanje vojne tehnike i ljudstva iz Hrvatske u BiH, koji su iskoristili tu priliku i zauzeli 70% BIH, bez ispaljenog metka. Alija je trebao napasti JNA i dozvoliti im jedino da napuste kasarne u vojnim gacama, ako obecaju da ce i njih platiti Bosni. Jedino na taj nacin Bosna je mogla odlucivati o svojoj sudbini, sve ostalo nakon toga, Alija je bio nijemi promatrac kao i mi svi ostali i apsolutno nista on nije organizavao, cak i odbrana u Sarajevu je formirana u haostorima, a ne od SDA ili Alije, da ne pricam za ostale gradove. Alije je kriv, Alija nije nista zasluzan, osim sto je olaksao posao cetnicima svojim katastrofalnim odlukama. Alija nije imao muda, Alija je jedno mislio dopodne, a drugo popodne.
Alije NIJE NI POD RAZNO NIJE SMJEO POTENCIRATI MUSLIMANSTVO I ARABIZAM, jer zapadnjaci se od toga jeze, cetnici su to vrlo dobro znali, zato su i forsirali to non stop, a Alija im je sjeo kao budala na to. Idealan za cetnicki plan.
Prikaži sve komentare (106)