Rokade u 10 dana
5

DNS-ove taktike: Božović od kandidata za ministra postao šef kabineta ministra Lučića

D. Be.
Mlađen Božović
Mlađen Božović
Nesuđeni ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Mlađen Božović danas je imenovan za šefa kabineta Miloša Lučića koji je u petak zasjeo u fotelju koja je trebala pripasti upravo Božoviću.

Ova informacija je potvrđena za Klix.ba iz vrha DNS-a koje je posljednjih mjeseci kuburilo sa kandidatom za ovu poziciju u Vijeću ministara BiH.

Kao što je već poznato Božović je nedavno odustao od ministarske pozicije nakon što je mjesecima trajala trakavica jer SDA nije željela dati zeleno svjetlo za njegovo imenovanje.

Vrh DNS-a na čijem je čelu Nenad Nešić ekspresno je našao novog kandidata u liku mladog Miloša Lučića koji je u petak zvanično postao državni ministar.

Nakon što je odustao od pozicije ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Mlađen Božović je 8. maja imenovan za finansijskog direktora "Puteva RS-a". Nakon 10 dana od tog imenovanja Božović je ponovo postao opcija za Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, ali u funkciji šefa kabineta što je i prihvatio. Upravo je Lučić izabrao svog šefa kabineta.

Ono što je preostalo Božoviću jeste da podnese ostavku u "Putevima RS-a".