BiH
11

Dječija igrališta u Centru "Safet Zajko" u Halilovićima

Klix.ba
U Centru "Safet Zajko" u Halilovićima od 21. septembra, kada je planirano otvaranje, građanima Sarajeva na raspolaganju će biti i prostor namijenjen za dječiju igru.

Izgrađena su dva dječija igrališta i teren za odbojku, a osmišljeni su tako da se ambijentom uklapaju u postojeći prostor koji djeci daje slobodu u igri, mašti, kreativnosti, a prvenstveno u uživanju u prirodnom okruženju.

Staze nepravilnog oblika, koje su izgrađene kroz igralište, dijele prostor za igru djece uzrasta do tri godine i stariju djecu. Od dječijeg mobilijara postavljene su kule za igru, klackalice, tobogani, vrtuljak, pješčanik, ljuljačke i kućice za igru. U sklopu drugog dječijeg igrališta mališani će moći da uživaju u piramidi-paukovoj mreži za penjanje i dječijem gradu Hulk.

Piramida je namijenjena djeci starijeg uzrasta, a dječiji grad Hulk se sastoji od četiri kule povezane sa visećim mostovima. Posebna atrakcija za djecu je spiralni tobogan, razne vrste penjalica pomoću konopaca i slično.

Pored toga, u sklopu igrališta se nalazi i teren za odbojku na pjesku, koji će u ljetnjim mjesecima privlačiti veliki broj zaljubljenika u prirodu i sport. Teren je dimenzija, 14 puta 22 metra i izgrađen je u skladu sa standardima.

Klupe, koje su postavljene uz dječija igrаlišta i šadrvani sa garniturom za sjedenje, posebno će obradovati roditelje koji će moći predahnuti dok se njihova djeca igraju.