Komentari (160)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve je bolje nego zeleni, nek se čuje glas urbanih ljudi, koji žive u skladu s vremenom i imaju viziju šta i kako s društvom. sretno u klupama s onim silnim ratnim profiterima.
...ogm, jarane, inače o multi - kulti se i priča samo tamo gdje su bošnjaci većina...
Ocam' mog samo papci, došlje i seljaci glasaju za SDA, dok rođene i najrođenije urbane Sarajlije glasaju za DF, SDP i Našu Stranku... Želimo Peđe, Željke, Dennise, Mirjane, Jovane... ne želimo Ahmeda, Nedžada, Amora, Bakira, Safeta...
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
...hairli bilo, jedini ličite na stranku a ne na mafijašku "obitelj"...
...neka, ba, "certificirani" bošnjaci, pregrija turbina...
Pa i SNSD, HDZ i SDS su nacionalisticke stranke. SNSD nije bio kad je nastao, ali je Dodo vidio da nema glasova bez nacionalizma i onda postao veci nacionalista od svih i to mu donosi najvise glasova.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Muhamede, sram te bilo ! Allah je najveci !
sad peđa ima prostora da dovede sa pala radne snage u kanton (samo izutra pun autobus u parku se iskrca sa pala i pogledajte gdje idu na poso)
jel gospodin ozenjen?
E jos da ne smisljate kampanju i ne obavljate poslove na kafi u kafani pored sjedista stranke mozda bi i bolje prosli. Kad god naidjem tamo oni sjede u kafani i kafendisu
Eeeeee.......sad će krenuti sve na bolje. Denis Supermen je tu.
Kada pobjedi SDA narod je stoka, ovce, kada pobjedi SDP to je volja gradjana ??? Pa ne mogu da vjerujem, inace mnogo se promjenila struktura stanovnistva zadnje 4 godine ??? Da vam nesto kazem, NE SERITE !!!
Može li mi neko reći šta je to u Bosni građanska stranka, mislim koje su to stranke koje predstavljaju građane i to samo građane u ovoj državi. Čitam izjave kako su opet seljaci presudili u pobjedi SDA, uglavnom su za njih glasali seljaci, zatucani, polupismeni, nacisti, šovinisti, nepismeni, razrooki, kusavi, šukavi, ćoravi, itd... Jah i zbog seljaka ćemo biti naredne 4 god biti gladni, žedni, bosi, itd.. Zadnjih 8 god preovladavalo je mišljenje da je građanska stranka SDP, i da za nju mahom glasaju "građani, intelektualci, pametni, obrazovani" U TK od posljedica glasanja za "građansku opciju" dobili seljaka, al bukvalno, kod čovjeka nema slova A u vokabularu njegovog skromnog rječnika!!! Kanton je otišao u finansijsku dubiozu i skoro pred bankrotom!!! Bihać je u dugu koliko sam upoznat oko 50-60 miliona maraka od posljedica glasanja za tu "građanku opciju". Građani su u tom periodu podigli sebi plate u toj opštini na prosječne 3000KM a tadašnji načelnik opštine je imao patetičnih 4.500KM, odmah iza predsjednika države!!! A komunalije su im skočile u prosjeku od 20-50%!!!! Pošto sam bio pod uticajem građana i nekako sam tako i oblikovao neko svoje mišljenje, krenuo sam malo u obilazak lokalnih "sela" Gračanice, Gradačca, Živinica, Kalesije, i ono sam bukvalno rekao "u majku mu" pa tamo načičkano nekakvih firmica, farmica, trgovina. Ljudi obrađuju zemlju poslije posla, nekakvih zanatlija, nema čega nema. Većina fabrika je po selima ili u okolini sela!!! I onda se zapitam o čemu to "građani" pričaju!!! O kakvoj to gladi pričaju ovih dana?? Ova se država nije zadužila kod MMF-a radi seljaka, već upravo radi građana, jer po nekom oprobanom receptu građani se ponašaju kao neka aristokracija bez pokrića koju seljaci i nepismeni moraju izdržavati!!! I konkretno šta to građani mogu ponuditi ovoj zemlji, koje su sada građanske opcije koje će nas izvući iz neimaštine????" S.M.
U SA kantonu treba da vlast formiraju DF,SBB i Nasa stranka.Čobani u opoziciju.
Moj glas ste dobili. Iskreno se nadam da ćete ga opravdati, a na osnovu dostupnih informacija o ljudima koje ste kandidovali, mislim da hoćete. Srećno...
Ma koga briga kako se zove?! Koga briga koje je vjere bio i koje je vjere sad?! Što se mene tiče može biti i jevrej pod uslovom da je stručan i da radi za dobrobit naše lijepe BiH!
Eto, kao Muhamed bi dobio više glasova da se zove Muhamed. Ispada da je građanima ove zemlje važnije kako se netko zove nego politika koju njegova stranka zagovara.
Nije vazno kako se zove vec je vazno da ima SVOJE ime i prezime. A mislim da je u drugim drzavama i drugim krajevima BiH, pogotovu u onima u kojima se pise "netko", mnogo vaznije ko koje ime nosi!
Sigurno nije presudno. Ako multietničari nisu dobrodošli u Sarajevu, kako bi bili u Mostaru ili Banja Luci.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
sa srećom :-)
Slažem se sa aparthejdom nad bošnjacima samo bih volio da mi neko objasni šta su prednosti SDA u odnosu na druge? Kome su od pomoći?
Sto se tice finansija i ekonomije nikakve prednosti nema. Ali shvati da su svi imali svoje sanse i nista nisu bili bolji. Cak i gori. I isto tako bi i ovi koji jos nisu bili. A za razliku od ostalih, ova stranka barem zna koga zastupa i koliko toliko vuce na nasu stranu (tamo gdje svako vuce na svoju). Dok ovi ostali bi da Bosnjaci gledaju kako se drugi capaju i na kraju opet isto kao 1914-1992. Hvala necemo!
Jeste to je prica finih kulturnih gradjana........koji u svom zivotu nista nisu uspijeli vec biti gradjanin (il kao sto oni kazu: gradzanin). I onda to nezadovoljstvo prebacuju na "nekulturne" dosle, koji pored njih kulturnih izgradise sebi egzistenciju i biznis. Mrdnite malo tim gu.... Kad nase komsije iz drugih kantona i entiteta budu isli putem multinacionalnosti, ici ce mo i mi. Dosta se islo preko nasih ledja!!!!! Platili smo mi to debelo!!!
sad može ženu zaposliti, zateko je na kamari negdje vani, otišla na edukaciju.