Komentari (109)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
....kao što se to radi u ozbiljnim državama. .....ovim je sve rečeno....jer, kod nas, nije NIŠTA kao u ozbiljnim, i normalnim državama.....
Ovo je onaj što je govorio 'već smo se umorili radimo 6 (ŠEST) sati,zahtijevam pauzu !!!! Ahahahah..
Denis je jako svjestan situacije u kojoj se nalazimo, a to je da je vrlo teška i da su neophodne reforme odmah i sad. NIJE SEBIČAN KAO ŽELJKO kOMŠIĆ I NJEMU .
Papak - crveni se i to ti je demokratsko pravo. Nemaš pravo da varaš ljude svojom demagogijom i naročito, pričom o prijetnjama koje ti stižu IŠARETOM! Tako više ti i Peđa niste ni do Otoke. Adio i nikada više!
Ovaj Dennis je magarac. On nije čovjek.
Sjetiće te se one nesretnice na kasama u tržnim centrima koje ne smiju otići u wc zbog straha od otkaza. Ti si im sada mogućnost otkaza i zakonski omogućio...ali ti nikada nisi bio u takvoj situaciji šminkerčiću, pa nam sada ovdje palamudiš..
interesujeme ako neko od Vas moze da mi odgovori dali novi zakon dozvoljaje prijavu na 4 sata ili mora na 8 sati Hvala!
http://www.fbihvlada.gov.ba/pdf/Zakon%20o%20radu%20-%20Prijedlog%202015.%20godine.pdf
Puno i nepuno radno vrijeme Član 36. (1)Ugovor o radu može se zaključiti za rad sa punim ili nepunim radnim vremenom. (2)Puno radno vrijeme traje 40 sati sedmično, ako zakonom, kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu nije određeno u kraćem trajanju. (3) Puno radno vrijeme za maloljetne radnike ne smije biti duže od 35 sati sedmično. (4)Puno radno vrijeme može se rasporediti na pet, odnosno šest radnih dana u skladu sa kolektivnim ugovorom i pravilnikom o radu. (5)Nepunim radnim vremenom smatra se radno vrijeme kraće od punog radnog vremena. (6)Radnik koji je zaključio ugovor o radu sa nepunim radnim vremenom, može zaključiti više takvih ugovora kako bi na taj način ostvario puno radno vrijeme. (7)Radnik koji radi sa nepunim radnim vremenom prava iz radnog odnosa ostvaruje zavisno od dužine radnog vremena u skladu sa kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu.
jeli ovo PAPAK ? 😝
šupljiranje i demagogija...narod kao ovce pada na jeftine pamlete...a kvaka čitave priče je isključivo tranša MMF-a
Gratz papak,sjedi 1 ko kuca.
Našpa (SDA) stranka je filijala Bakirove stranke i to su sada pokazali. Treba analizirati njihov rad, njihovo glasanje na svim skupštinskim nivoima i vidjeće se da nisu nikada bili prava i konstruktivna opozicija, već su uvjek virili iz Bakirovog šupka. Uostalom kako neko može vjerovati osobi koja se odrekla svog rodjenog prezimena i imena samo da bi se nekom uvukla lakše u pakašu.
Svi oni koji se zalažu za jednu državu i jednu Bosansku naciju su ok,Mosnjama,Srba i Hrvata i drugih plemena mi pun kurac
Oni i sad idu na instrukcije kod Tanovića, koji ih prethodno dobija od Purivatre, a on od svog badže Bakira. Sve je to ista bagra. Samo im trebaju jer za N(SDA)S glasa fol gradjanska opcija, za razliku od SDA za koju glasa seljačka.
BaHnovaše me dušmani... lunHa na haparatima! :((((
džaba sam se klonirala u lala77! :))))
Je li mu ovo umjetničko ime ? I čime vas je ovaj budalaš zadužio da već treći dan prenosite njegove stupidarije ? Mora da vam je dao koju paru.
Puna podrska Nasoj stranci. Covjek zna boljke naseg drustva a zna i kako funkcionise demokratski sistem za razliku od ovih koji su odrasli na komunistickom sistemu a knjiga im i nije nesto draga. Ko razumje svatiti ce.
Na kom si ti sistemu odrastao? Fasistickom?
Napisala sam ko razumje svatiti ce. Zakljucci bez osnove se donose odrazom u ogledalu.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
PAPAK koji se prodo za neusvojeni mu amandman, cudo Turonjicevog otpora
Dugo i naporno sam radio da budem federalni papak