Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naknade za demobilisane borce prema zakonu će se isplaćivati još do maja 2010 godine.Poslije toga nema više naknada a i rada na crno.I ovo je previše.Šta je sa ostalim kategorijama stanovništva.Dali oni imaju pravo na život.Ukoliko je nekom potrebna pomoć federacija treba da napravi socijalni program za svo stanovništvo.Ionako se borci nisu borili za privilegije nego za državu i goli opstanak.Barem su se tako izjašnjavali.Koji je sada problem?? Šta je sa borcima koji ,,rade u uništenim firmama?Ne dobivaju platu godinama,ne uplačuju im se doprinosi, nemogu na biro, nisu zdravstveno osigurani???Dali se neko zapita kako ti ljudi žive?Lijepo je biti na birou, primati naknadu, biti zdravstveno osiguran a raditi na pijaci ili u kafiću na crno.Isti slučaj i sa prijevremeno penzionisanim koji primaju penziju i opet rade kao noćni čuvari,građevinari,pijačari,itd....
Dali ovaj savez predstavlja sve borce ili samo veterane.Zasto malo ne procitaju zakon pa vide koliko je nelogicnosti i nepravdi u njemu.Zbog toga sto je neko par dana ranije upisan u spiskove ima ogromne beneficije a narocito penzijske povlastice u odnosu na druge borce.Zasto postoji toliko udruzenja ako smo bili jedna armija?Odgovor:Samo zbog licnih interesa pojedinaca.I zakoni kantonalni federalni su pisani samo za pojedince i određene kategorije.
ma blago borcima, znam samo gdje bi se maknuo ako bi doslo i do vece svađe a kamoli rata, za šta sam ja dao pola svog zdravlja, da bi se političari mogli provoditi po moru sa službenim autima i sl??????? nikad vise bosno moja ponosna, ponosi se ti necim drugim!!!!!!