Omladinski program BH radija 1
1

Današnja gošća mlada književnica Lana Bastašić

Sarajevo-x.com
I ovog ponedjeljka od 14 popodne do dva sata iza ponoći preporučujemo Omladinski program BH radija 1 koji donosi aktuelne informacije korisne svim aktivnim omladincima/omladinkama, kao i priče i priloge o takvim ljudima ili projektima, koje možete slušati u terminu emisije "Infopol" od 14:10 do 15 sati.
Priča i priloga o zanimljivim mladim ljudima ili događajima neće nedostajati ni u drugoj emisiji/magazinu OP-a "Čuj BIH!". Od 15:15 do 17 sati slušajte uratke novinara/ki iz svih krajeva BiH, kao i redovne rubrike i redovno dobru muziku.

U aktuelnom intervjuu – emisiji "Kost u grlu" danas je gošća 24-godišnja književnica iz Banje Luke Lana Bastašić. Ona iza sebe ima već nekoliko nagrada koje su potvrda kvaliteta njenog rada. Posljednja u tom nizu je i nagrada na Susretima Zija Dizdarević u Fojnici. O književnosti, mladim ljudima koji se bave pisanjem, te stanju u kojem se nalaze mladi u BiH Lana govori u intervjuu za OP BHR1 od 17:30 do 18:15 sati.

Poslije aktuelnog intervjua slijede rubrike/emisije "Save as: Nauka bez bauka", "Cinema Express", "Ispričaj mi nešto moćno" i "Treći svijet". Toplo preporučujemo termin od 18:15h do 19:00 sati.

"BH Demo liga" je jedinstveni medijski prostor namijenjen promociji uradaka bendova i autora sa uvijek živahne bh. demo scene. Ako ste i sami član demo benda i imate snimke svoje muzike, javite se na [email protected], pošaljite svoje pjesme a ako to zaslužujete bit ćete predstavljeni i uvršteni u BHDL playlistu.

"FM Jam" večeras donosi redovno zanimljivu porciju domaćeg hip-hopa (od 20 do 21 sat), a nekoliko minuta poslije 21 sat počinje i novi "Češalj" – "muzički događaj za mlade i njihove roditelje", koji svake druge sedmice priprema najiskusniji selecta - Denis Jelečanović.

"OP Racija" je u svom standardnom terminu – od 22:15 sata do ponoći, a ako dosad niste slušali noćni program u režiji Ademira Jakubovića i Borisa Lalića, onda ne propustite priliku da učinite večeras.

Iza ponoći – elektronska muzika u dva paketa: prvo "Oscilator radio show" (redovna sedmična porcija kvalitetne elektronike), a zatim i "Tramride" (dvosedmični electronic dance music show) kojeg priprema DJ Ajnšpric.

Za puni užitak – frekvencije BH radija1, ili internet live stream mms://media.bih.net.ba/bhradio1, svakog ponedjeljka "od 2 do 2".