BiH
0

Cvijanović: Vlada RS predložit će entitetski zakon o JMB

FENA
Željka Cvijanović (Foto: SRNA)
Željka Cvijanović (Foto: SRNA)
Premijerka RS-a Željka Cvijanović najavila je danas da će Vlada predložiti entitetski zakon o jedinstvenom matičnom broju, nakon što takav zakon danas nije prihvaćen na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

-Vlada RS-a će, prisiljena situacijom nakon odbijanja Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju po hitnom postupku, donijeti zaključak da RS treba da ide sa sopstevnom izradom ovog zakona koji će uputiti Narodnoj skupštini RS-a - kazala je Cvijanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ona je dodala da je ovo još jedna od situacija koje su se dešavale i ranije na nivou BiH, da se ne radi na realizaciji praktičnih potreba građana, što ne bi smjelo da se dešava.

-Ne može nijedan odrgan vlasti da ne donosi odluke ili rješenja i na taj način čini život običnog građanina nepodnošljivim ili otežanim -navela je Cvijanović.

Nakon dva ponovljena glasanja, danas je Prijedlog zakona o jedinstvenom matičnom broju (JMB) u Predstavničkom domu odbijen s 15 glasova "za" i 18 "protiv".