Komentari (215)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa jedino bi bila haman prihvatljiva rezolucija ako bi se napravilo nekoliko verzija, koje ne bi vidjele sve tri strane...srbima bi jedino bilo prihvatljivo da u rezoluciji stoji..."u Srebrenici nije bilo ništa."
Prema navodima Blica rezolucija sadrži formulacije poput "najoštrije se osuđuje genocid u Srebrenici“ i "osuđuje se svako negiranje genocida“. Predlagač V. Britanija neće odustati od ovih formulacija. ŠTA JE SADA TU SPORNO!? Ovo ima posebnu težinu, jer se radi o rezoliciji Savjeta Bezbjednosti UN koje imaju obavezujći karakter, pogotovo za sitnu buraniju kao što smo mi.
@arcibald znaci da je dobro popusila, a? zato ce sad svi u RS i PC da ga puse :) pa pocnes srat da nije bio genocid, a ono hop, tuzba, pa crvena potjernica, pa ces prestati sa laprdanjem :)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
vi srbi ste pobili 8000 neduznih Bosnjaka ii bilo bi jos vise,sta tu ima da se tekst izbalansira?
pa kad da se srbi optuze za svaki zlocin nad Bosnjacima u ovom ratu,trebalo bi napraviti jedan veliko zid srama na vasim Palama kolko ste zla uradili, fkt je ustina u recenici da je lakse zrtvi zlocin oprostiti nego zlocinu priznati.
Jednog novinara gleda dvojica ga slusaju i misle da im govori.
Nema tu balansiranja kad je riječ o ljudskim pravima.
tekst rezolucije su pisali stranci, neutralni, pisali su ga onako kako to oni vide i kako je medjunarodni sud presudio, znaci da nema potrebe za "balansiranjem" da bi bio prihvatljiv svima, vec ga svi trebaju prihvatiti onakav kakav jest jer je to cinjenicno stanje, dokazano na medjunarodnom sudu. jasno je na sta ovaj ukazuje i zasto ga, po njima, treba "balansirati" ali srbi ce kad tad zbog radi vlastitog napretka morati prihvatiti odgovornost za genocid i staviti tacku na "i" i krenuti dalje. kazem srbi mada se ne misli na srpski narod vec srpsku politiku, opet narod bira politiku ali u svakom slucaju genocid nije presudjen srpskom narodu vec tadasnjem srpskom vojnom i politickom vodstvu i oni se moraju prvo distancirati od tadasnje politike i onda im nece bit problem ni prihvatiti odgovornost i u skladu s tim krenuti dalje, nesto slicno nijemcima, mada su nijemci svjetlosnim godinama ispred nasih balkanskih naroda u svakom pogledu pa i moralnom.
šta ovaj kaže treba da se izbalansira,da bude poštovanje prema žrtvama i valjda s druge strane poštovanje prema počiniocima?
koji su ovi srbi kvarnjaci, pa priznajte jednom i zakopajmo onda sjekire ha ya. Sama cinjenica da nemate muda da priznate zlocin vasih paravojnih idiotluka itd, pokazuje kakve ste kukavice!!!!
Nema trenutka koji je zgodan.Ni Bošnjake niko nije pitao je li zgodan trenutak za ono što im uradište.Klali ste,ubijali i u masovne grobnice zakopavali. Zakopavali pa prekopavali da sakrijete. I NIKO NIJE PITAO DA LI JE ZGODAN TRENUTAK.
da ste priznali sto ste uradili i izvinuli se , vi samo nijekate.normalno da ce vam morat nacrtati rezoluciju da svi znaju kakva ste zlodjela radili.
Sta ima da bude prihvacen od strane svih, pa pocinitelji genocida nemaju nikoja prava sem da se pokriju usima. Odakle obraz da uopste mogu komentarisati.
JEDNA je istina. Agresija na BiH, genocid nad bosancima i hercegovcima ISLAMSKE vjeroispovijesti. ***ostalo su individualni slučajevi.
Ma ne kontas ti to crnadak mi samo zelimo rezoluciju da se ne bi kao vi srbi dokazivali poslije 50 godina jel vas pobijeno 700000 il milion. Ovako samo napiseno bio genocid i zatvorimo pricu da generacije kasnije ne bi imale problema oko dokazivanja. Nego opet pitanje a sto je vama problem i riskantno reci da je u srebrenici pobijeno toliko ljudi. Dokazano je ima masovna grobnica svakih par metara dosta ih osudjeno sta to sada smeta nekome i predstavlja priblem. Vama srbima smeta sve pa nista mogu vam samo reci ko vas jebe. Ko god je pobio tolike ljude mora biti psudjen. A ko nesto govori protiv il smatra da nesto drugo je u pitanju samo nastavlja politiku onih koji su ubijali tih godina
pocetak kraja genocidnoj tvorevini.... kao kula od karata kad krene ode sve u pm..
Ma puši qrac,ministre!
Čuj "popraviti" tekst kako bi bio "prihvatljiv" svima!! Glupo i tužno i to još od ministra vanjskih poslova. Pa bolan Crnadak tekst koji govori o tome da su Srbi pobili Bošnjake i pritom napravili zločin okarakterisan genocidom po defaultu ne može biti prihvatljiv kako ti kažeš "svima" iz jednostavnog razloga - nesuočavanja određenog broja Srba (mada mislim da je većina indoktrinirana) sa istinom i vlastitog viđenja istorije koja je suprotna viđenju čitacog svijeta. Prema tome samo kad bi u Deklaraciji napisali suprotno "vama" bi bilo "prihvatljivo".
jarane... gume se balansiraju.. a ovo mozes samo da potpises i da se pokrijes mokrom ponjavom...
"Smatram da je Rezolucija došla u jednom riskantnom trenutku jer se u BiH radilo na tome da se napravi što širi konsenzus za refome, to jeste da se svi u BiH okrenemo konačno prema budućnosti", istakao je Crnadak. Jao sunce drago, eto vidi, taman se vi htjeli prihvatiti posla i taman vas opet neko omeo. Jao djeco draga, baš mi vas je žao. Bosanci to ne kontaju, puše fore mere im se.