Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...stari dobri engleski rasizam...aristokratski ušminkan...
hahaha gospoda. Tako je najbolje.
Gavrilo kosti ti je***em. Danas bi nam gradovi na nešto ličili, a ljudi imali posao.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sranje !
Meni ne smeta ova izjava britanca jer kad uporedim taj kraj Bosne ili drugi sa Velikom Britanijom u isto doba naravno, vidim da je Bosna bila civilizovanija od njegove Kraljevine: kod njih je u samom Londonu(istocnom posebno), bilo desetine hiljada prostitutki, alkoholicara, ubica, lopova, nepismenih, divljaka razne bolesti kao sifilis koji je razarao citav deo grada.Znaci nije trebalo ni ici u provinciju da se vidi NJIHOV vuk.jeb. kraj.A pazi, klali i opljackali pola sveta! Ne secam se da je u Bosni, po piscima nasim pa i stranim postojao takav haos, beda, nepostovanje, nepismenost, kurvarluk, sifilis itd...u tim razmerama u Bosni.A podsecam da Bosna nikog nije kpljackala, dovela u robstvo.Jednom recju, bila je civilizovanija.Naprotiv svi su nju pljackali, osvajali,klali joj narod i tako dalje.Bednija je bila od Britanije,tu nema sta,ali pored svih muka i tenzija njeni gradjani su imali vise morala i zdravog uma.Mislim da sam objektivan.Zivela Bosna i Hercegovina i daj boze da joj se vrati onaj sjaj, a to jest, simbol tolerancije, postovanja prema drugima .Pozdrav srbina iz Pariza svim bosancima.
u prevodu izgubilo smisao. Tim Butcher-u, mi nashe izraze prevodimo na engleski iz zahebanciye, bash zato jer zvuchi retardirano: Slobodan Milosevic = Freeman Gentlefuck stavili mu lisice= they put him foxes mnogo sam se sekirao= I axed my self very much dapache= yes, little duck malo sutra= little bit tomorrow rachunaj na mene=calculate on me i samo da znash, niko nije zapjenio u BIH shto ti znash tu jednu nashu rijech "vukohebina", zato odyebi u skokovima ili ti fromfuck in jumps.
Ma nema potrebe raspravljati oni koji vole biti okupirani su meni ne svatljivi. Okupacje se je nemogue rijestiti bez rata, a pogotovo u to vrijeme jer je bilo sto osvojis to zadrzis. A vi sad pricajte da bi bili u europi da nije se desilo to sto se desilo. Znas gdje bi vi bili sad cu vam ja reci. 70% bi bilo po rudnicima i fabrikama teske industrije, nesto bi se bavilo poljoprivredom a ostalo bi bila vlastela austro ugarske i kontrolisalo bosnu za nju i po njenim narebama. A evropu bi vidio kad dodju pregovarat oko posla ili na more ili u lov i tako rekreativno.
Supak jeste a bogami i terorista.
Terorista
E koliko polemike oko covjeka koji je heroj bosne. Dakle koji razlog njegov da ubije pricna i pizduku mu. Pa taj jer je NJEGOVA BOSNA (MLADA BOSNA sacinjena od bosnjaka razlicitih vijera, hrvata i srba) bila okupirana!!! I bit ce sigurno jos neko poput njega jer druge nema da se situacija stabilizuje mi smo navikli na stvaranje reda kaosom, to nam je u krvi.
na cija ce da zakuca vrata novi momak vodja atentata na cija ce da zakuca vrata novi momak vodja atentata novi momak a staro pravilo tako nas je ucio gavrilo novi momak a staro pravilo tako nas je ucio gavrilo moramo se boriti do kraja tako rece soko sa obljaja koji izmedju hiljade zandara austriskog ubi gospodara novi princip ponovo se sprema resio je da nekoga nema novi princip ponovo se sprema resio je da nekoga nema nece moci slobodno da seta onaj koji mom narodu smeta nece moci slobodno da seta onaj koji mom narodu smeta moramo se boriti do kraja tako rece.....
Izazvao je veliki pokolj, ni manje ni vise nego 1 svjetski rat. Neki kazu da bi se rat u svakom slucaju dogodio, ali ko to moze sa sigurnoscu tvrditi. Do tada su postojale vece sanse da se nade neki nacin za ocuvanje mira. Sto se tice BiH ona u to vrijeme nije bila dovoljno jaka da bude samostalna drzava, a Astrougarska je donijela neophodnu tehnolosku revoluciju koja je u Osmanskoj carevini zanemarivana. Takode, Gavrilo je bio igrac Crne Ruke, Srpskog nacionalizma koji je BiH uvijek smatrao svojom teritorijom. Mislim da njegova vizija BiH nije bila onakva kakvu mi zelimo. U svakom slucaju nek je svima lahka zemlja, NE PONOVILO SE.
Bolje i rat nego pat
Gledaj balija sto ceznu za okupatorskom cizmom?! Sta ce pascad kad sami sa sobom ne umiju vladat. Kmecanje i lizanje dupeta okupatorima glavne dvije karakterne osobine smrdljivih balancadi
Pa dobro pod balijama ako podrazumjevas samo one sto su pristasice SDA onda se slazem s tobom, al nesto to da svi bosnjaci pate nebih se slozio. Tacnije nepatim ni za i jednim okupatorom a turke pogotovo nevolim jer su nam uveli sranje svojim dolaskom. Da je islam mogao doci bez njih bilo bi idealno ako je vec bilo sudjeno da dodje na balakn. Danas nebi imali ovakve podjele vjestacki napravljene i duboko utkane u umove nasih ljudi.
Upravo te. Koji se vijaju kako vjetar duva. Koji istiriju kroje kako im odgovara. Kojima su okupatori drazi od komsije. ...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gavrilo Princip vam unisti zivote? govna jedna .A sto se tice vaseg civilizovanog i izgradjenog S arajeva moze se mnogo sta reci.Vi ga niste gradili nego Austro-ungari, Srbi sto se tice evropske arhitekture a turci djamije a vi seljacke niske kucice i odrzavanje bascarsije.Ono bogatstvo koje su Srbi darovali Sarajevu ne spominjete vec ste ih u ime zahvalnosti klali i terali u planine.Lepo je sedeti celi dan prekrstenih nogu, piti kafu i voditi abrove.Tako ste ziveli vekovima sto znaci da drugi rade za vas.Zato razumem da je za vas sok sto danas morate mrdnuti vase guzice i raditi da bi nesto doprineli vasem gradu kao sto to rade Srbi posle svakog rusenja Beograda na primer, nikad nisu cekali da im drugi pomazu vec su sami vracali sjaj svome gradu iako novca nije bilo.Ali je bilo volje, rada i. velikih arhitekta.
Pa dobro, u principu radi se o terororisti koji je radio za srbijansko-pasalucka govna.
Kao i sto Dodik danas radi.
princip u principu,hehe
debili, pa jel se mjesto zove hercegovacko ili bosansko grahovo?. i btw. nije izvrsio atentat na trudnu suprugu ona je bila kolateralna steta majmuni, kao sto je "kolateralna" steta vase bombardovanje po iraku i afganistanu, palestini i libiji.
Srbiji, isto a i nas bi samo da im stanemo na zulj. oni ne biraju parola je bog drzava nacija kod njih to ti sve kaze
Ma pametni Englezi
Pa zna čovjek, odakle će biti kreten koji puca u trudnu ženu nego iz vukojebine....
Pa eto Gavrila...dječačić,isprana mozga,maloljetnik i uzeo utoku,vjerujuć,da će on nešto...bleso bez presedana,dobio svoje mjesto u istoriji,šta mjesto,dva mjesta,jedno kod Srba,drugo kod ostalog svijeta...To je za Srbe jedinstveno u svijetu...ko je za njih junak,heroj i veličina,za vaskoliki svijet je zlikovac....
trudnica u 46 godini?----hajd nek je bila ako tako kazu. :) propaganda u danasnjim medijima se ne razlikuje puno od ..ovih.
Toniju, po obicaju , nista ne promice ....