BiH
0

Brčko: Policija "presjekla" isporuku droge

FENA
Nastavljajući aktivnosti na provođenju policijske operacije Šiling koja se odnosi na suzbijanje rasturanja narkotičkih sredstava, policijski službenici Odsjeka za droge i organizirani kriminalitet Policije Brčko distrikta, su tokom jučerašnjeg dana, u mjestu Potočari u Brčkom, spriječili isporuku narkotičkih sredstava, te uhapsili još dvije osobe iz Brčkog.

Kod uhapšenih je pronađeno pakiranje valjkastog oblika oblijepljeno selotejpom, u kojemu se nalazila praškasta materija, smeđe boje, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, saopćeno je iz brčanske Policije.

Uhapšeni inicijala G.P. (32) i S.Č. (25), oba iz Brčkog, su lišeni slobode i privedeni u Policiju Brčko distritka a tijekom pretresa vozila i stana koje koristi S.Č. u Brčkom pronađen je pištolj CZ-7,65, dva okvira i sedam komada streljiva 7,65 mm, te 32 komada streljiva kalibra 9 mm.

Uhapšeni G.P. i S.Č. će tokom današnjeg dana uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, biti predani Tužilaštvu Brčko distrikta na dalje procesuiranje, navodi se u priopćenju iz brčanske Policije.