BiH
0

BOSS podnio prijave protiv BHT-a i FTV-a zbog "diskriminacije"

SRNA
Mirnes Ajanović (Foto: Arhiv)
Mirnes Ajanović (Foto: Arhiv)
Bosanska stranka (BOSS) je podnijela Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) prijavu protiv BHT-a i Federalne televizije zbog kršenja Izbornog zakona i Zakona o komunikacijama.

Kako je saopšteno iz BOSS-a, u prijavi se navodi da BHT i Federalna televizija "i u zvaničnoj izbornoj kampanji nastavljaju sa višegodišnjom diskriminacijom ove stranke, kršeći zakonske odredbe o obavezi ravnopravnog praćenja stranačkih aktivnosti".

Predsjednik BOSS-a i kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH Mirnes Ajanović ističe da je Tužilaštvo BiH dužno provesti istragu protiv lica koja, kako kaže, zloupotrebom položaja, a u cilju služenja vladajućim strankama djeluju direktno protiv penzionera, nezaposlenih, demobilisanih prevarenih boraca i svi ostalih, koji se već dvadeset godina nalaze u izuzetno teškom stanju zbog funkcionera SDA, Stranke za BiH, SDP-a i drugih.

Kandidat BOSS-a za člana Predsjedništvo BiH Izudin Kešetović smatra da RAK "mora prestati da služi vladajućim strankama tolerišući brutalnu medijsku diskriminaciju djelovanja nezavisne opozicije", navodi se u saopštenju iz BOSS-a.