BiH
0

BOSS o zabrani prozivanja odgovornih za zločin protiv čovječnosti

FENA
Bosanska stranka (BOSS) oglasila se saopćenjem za javnost u kojem se navodi kako predsjednik te stranke Mirnes Ajanović upozorava građane "na zakonsku obavezu izražavanja ljubavi prema ratnim zločincima i političkim kriminalcima" koji, kako je navedeno, razaraju državu već dvadeset godina.

"Građani moraju znati da su Stranka za BiH, SDA i SDP Izbornim zakonom zabranili jezik mržnje, koji se u praksi koristi u cilju zabrane prozivanja odgovornih za zločin protiv čovječnosti, genocid i kriminal. Tim Izbornim zakonom, prema tumačenju članova Izborne komisije koje su izabrali vladajuće stranke, zabranjeno je ukazati i na stranke koje traže glas od naroda za kojeg ističu da je alarmantno što ga ima više u odnosu na drugi narod.

Upozoravamo da je zabranjeno mrziti i imenovati njihove stranke koje odlikuju ratne monstrume koji su iz naručja majki uzimale djecu, odsjecali im glave, zatim pred majkama igrali fudbal odsječenim dječjim glavama, a da pod krinkom multikulture traže glas od naroda kojem je to dijete pripadalo", stoji u saopćenju BOSS-a.