Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Povratnici/Raseljena lica, koja nastoje ostvariti povratak u bosanskohercegovački entitet RS, na prebivališta prije agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, također zahtijevaju od dotičnog Radislava Jovičića, da podnese neopozivu ostavku na ime nezakonitog poništavanja ličnih karata sa aspekta kršenja svih procedura, te protivno Zakonima i Ustavu Bosne i Hercegovine, kao i međunarodnim sporazumima koj se nalaze u dodatku Ustava. Prije svega, povrijeđena su osnovna ljudska prava, koja proističu prije svega iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno Anex-a 7, koji tretira prava izbjeglica i raseljenih lica. Također prekršena prava, koja proističu iz Zakona o ličnoj karti državljana BiH (“Službeni glasnik BiH” broj 32/01, 16/02, 32/07, 53/07 i 56/08), a u vezi Člana 1., Člana 3., Člana 4. i Člana 5. predmetnog Zakona. Dalje, povrijeđena su prava, koja garantuje Zakon o prebivalištu i boravištu državljana BiH (''Službeni glasnik BiH'', broj: 56/08), a u vezi Člana 1. i Člana 3., kao i Posebne odredbe Zakona, odnosno Član 16. i Član 17. predmetnog Zakona. Također su prekršena prava u smislu dokazivanja tačnosti podataka, kao u Članu 6. i Članu 14. Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH (''Službeni glasnik BiH'', broj: 56/08) i Članu 6. Zakona o ličnoj karti državljana BiH (“Službeni glasnik BiH” broj 32/01, 16/02, 32/07, 53/07 i 56/08).
Bolan Turčine, propašće ti život u mržnji i bijesu. Naložen si na SDA k'o malo dijete. Ako si toliki patriota idi radi šta korisno, nemoj sjediti cijeli dan za kompjuterom i raditi na razbijanju BiH. Ti više razbijaš BiH nego Dodik. Ti predstavljaš Bošnjake kakve Srbi ne vole, kakve niko normalan ne voli. Niko ne voli ljude koji su puni mržnje a pri tome generalizuju. Na sve strane ima nacionalista zadojenih mržnjom, samo meni najviše smetaju ovi što fol rade za jedinstvenu BiH, ali bi sve druge pobili.
@neimenovan.x Ne znam čemu potezanje floskule o pripadnosti nekoj od političkih opcija, kada je moje izlaganje bazirano na faktima, odnosno na ugnjetavanju povratnika Bošnjaka u bosanskohercegovačkom entitetu RS!? O kakvoj mržnji govoriš, o kakvoj generalizaciji!? Ja govorim o afirmaciji Bošnjačkog korpusa u bosanskohercegovačkom entirtetu RS u svim sferama života, kao i pravu na konzumaciju svih pogodnosti pri povratku protjeranih i raseljenih lica tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu! Kažeš "Ti predstavljaš Bošnjake kakve Srbi ne vole", izvinjavam se molim te, što Srbi ne vole Bošnjake, koji nastoje ostvariti svoja prava kao naprijed u izlaganju, je li to implicira, da bi Srbi voljeli Bošnjake, samo onda, kada bi se ovi drugi odrekli svih svojih prava i prava na imovinu, e pa žao mi je, neće moći!
Neka ih marisu :) Birali su sami iz godine u godinu MIlu Dodika, eto im sad nek ih prebrojava koscice.Sami trazili sami dobili, hoce bit veci srbi od srbijanaca.
Istina, ali barem u FBiH nije diktatura, nego dodje 5000 ljudi pred paralment pa ih onda zatocimo u istom, a vi nemate petlje nit pobuniti se, dok vas marisu.
Politika tzv Srba, tj bosanskohercegovačkih pravoslavaca, oduvijek je i bila da sve neistomisljenike, sto iz drugih sto iz vlastitiog naroda, ukloni na nacine koji nisu svojstveni civilizovanom svijetu. Ne treba cuditi sto policija RS ( ? ), uglovnom sastavljena od osoba koje nisu bile u stanju zavrsiti ni cetiri razreda osnovne, na ovakav nacin rjesava probleme SNSD-a, stranke koja je RS ( ? ) dovela do propasti u ekonomskom pogledu te na rub finansijskog kolapsa.
"SDS je zabrinuta da RS tone u totalitarno društvo" ????????? Ovo mene zabrinjava! Pa moj Bosicu na osnovu takve politike od tvoje stranke i zahvaljujuci SDS:u upravo ste stvorili to "drustvo". To sto ste za zadnjih 15 godina izmjenili neke muzicare i dirigenta u orkestru nemijenja nista, na repertoaru uvjek ista muzika. PS to se odnosi i na "drugu stranu".
Ovdje je problem sto svi napadaju policiju koja nema veze sa ovim slucajem, ona dobija zahtjev od nekog organa sada od gradske uprave grada Banje Luke i po tome mora postupiti a ko ima pravo tu, ne odlucuje policija nego drugi organi. Ali bitno je da svi napadnu policiju, a niko ne spominje gradsku upravu grada Banja Luke koja je tu umjesana i odgovorne ljude iz toga resora gradonacelnika i insprektore za gradjevinsku oblast.
Svi građani bez obzira ko su i odakle su moraju dići sav glas protiv bilo kog TOTALITARIZMA. Volimo da ističemo da smo SLOBODARSKI narodi sa SLOBODARSKIM tradicijama da smo dizali bune i pobune... a zadnjih 20 godina smo svi zarobljenici volje šačice beskrupuloznih.... jednom riječju ŠUTKE SMO PALI....
Šta drugo reći nego: Srbi smrde ko poljska hala.... i U.Z.D.S.N.P
Koja razlika pollicija u Federaciji i ova u Republici Srpskoj nasa policija u Federaciji je najbolja nisu nasilni nikada
Oni vole samo RATATATA RATATATA
Predizborna kampanja se lomi preko leđa običnog čovjeka...