BiH
3

Boljitak: Sarajevo očajnički treba nova radna mjesta

Klix.ba
Plava revolucija Narodne stranke Radom za boljitak jučer i danas boravila je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i građanima sarajevskih općina prezentirala Program za 10.

Vesna Malić, koordinatorica Žena za boljitak i Boljitkova kandidatkinja na Općim izborima 2014. za Skupštinu KS izjavila je kako su mjere Boljitkovog Programa za 10 "bez konkurencije i da provedbom ekonomskih mjera zacrtanih u Programu građani i u sarajevskom kantonu kao i cijeloj BiH zasigurno će ubuduće imati radna mjesta i moći će živjeti od svog rada".

"Plavi autobus je došao i u Kanton Sarajevo i sa sobom donio i svoj Program za 10, program koji je svijetla budućnost BiH. Građani će prepoznati ono što Boljitak za njih radi i čini i što je zamišljeno za naredne četiri godine Programom za 10. Naš glavni cilj je ukidanje kantona u FBiH i pravljene godišnjih ušteda do 500 miliona KM koja je dalje potrebno uložiti u razvoj privrede, obnavljanje stvari koje su zapostavljene, kao i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta. Boljitkovo srce će biti prepoznato i pozivam sve građane da 12. oktobra svoj glas daju kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak i Programu za 10 koji podrazumijeva provedbu 10 ključnih mjera i to ukidanje kantona, ukidanje doprinosa na plate u proizvodnom sektoru, osiguranje proizvodnje dovoljne količine hrane za potrebe vlastitog stanovništva, maksimalno korištenje domaćih potencijala za proizvodnju energije, završetak izgradnje saobraćajne infrastrukture, osiguranje računala svoj djeci u procesu obrazovanja, svim građanima zdravstveno osiguranje, smanjenje korupcije uvođenjem e-uprave, dječji doplatak za svako dijete, i radnim ljudima vraćanje vjere i dostojanstvo da rade i žive od svoga rada", rekla je Vesna Malić.

Boljitkov Plavi autobus obišao je sve općine u KS, a Mladi za boljitak su u općini Vogošća s plavog autobusa pozdravili i radnike firme Unis Pretis, koja je zbog loših politika vođenih od strane onih koji su privredu i proizvodnju u BiH bacili na koljena. Boljitkovim Programom za 10, Boljitak će svim obespravljenim radnicima i svim građanima vratiti vjeru u budućnost i život od vlastitog rada.

Plava revolucija svoj put nakon obilaska KS nastavlja prema ZDK, gdje će građanima općina ovog kantona nastaviti s prezentovanjem Boljitkovog pobjedničkog Programa za 10, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću.