Komentari (126)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Činjenica je da sve što se događa na ovim prostorima insceniraju velike sile. Evo primjer rezolucije o Srebrenici, prijedlog daje jedna Velika Britanija koja je sama izvršila više i veće genocide koje nikad nije priznala niti odgovarala, i danas vodi zajedno sa SAD više ratova po svijetu koji su do sad koštali više ljudskih života nego u svim sukobima na tlu ex-yu devedesetih godina. Sve velike sile su licemjeri i ne misle ništa dobro malim narodima.
13.ratnik, da ja tebi bukvalno pojasnim, da je svaki Srbin genocidan kako mnogi ovde vole da pisu, i da su svi ucestvovali u genocidu, Bosnjaci, Hrvati i Albanci bi evo vec 20 godina postojali samo u knjigama istorije. Razumijes li poruku????
Upravu si 100%! Tamo Palestincima zagorcali zivot, Indijcima, Juznoj Africi i ko zna kome sve nisu a sad glume lafo solidarnost. Postoje clanci i dokumenti o tome kako su imali sporazum sa Milosevicem i Biljanom Plavsic. Sad se prave fini. Oba naroda u zabludu vode cionisti! Srebrenica jeste zlocin ali isti zlocin su cinili i turci za vrijeme osmanskog carstva!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
e jesu se nasli gdje ce se suceljavati, pa kao da su nasa pleča nagodna za samara. dosta sto nas jasu nasi retardi foteljasi,jos i svijetske sile da se fačkaju ,pardon suceljavaju na leđima nasim.
nije nekometentna nego nekompetentna osoba. a licni stav je jedno,a stav stada je drugo. da, i ja sam za eu, zivotni standard, zasticenost kao građana, postivanje zakona itd itd,ali iskreno ,ovo stado (tj mi) nismo za toga (nesposobni politicari,enormne kolicine mrznje sa sve tri strand, sugavi zakoni koji se i ne postuju i da ne nabrajam).
i da ana, pa mi se međusobno ne mozemo pomiriti i ujediniti 20 god nakon rata,a ujedinjavali bi se sa narodima evrope. nema logike. to je moje misljenje, a misljenje stada ce biti licemjernije i tako to.
Angela se za nas sastaje s Putinom. Bakir na aparatima
Rezolucija je bila klopka u koju su Srbi i Rusi uletjeli na glavacke.
Klopka je bila srebrenicke zrtve.. Zar to nije podmuklo? Da je Bakir malo bistriji nebi letio Dejvidu na noge...iskoristio srebrenicu ko kondom i sad je bacio u kantu..ovo je jedino imalo za cilj Ruse okaljat...nista vise..nikakav genocid nikakvo kajanje..znali su da ce rusi reci ne...to je sve
Genocid i rezolucija nikada nisu bile sporne, jer genocid je priznat i vise rezolucija je doneseno u to ime. Svima je jasno da je genocid pocinjen u Srebrenici i tu nema dvojbe. Okaljati Ruse i Srbe i svrstavanje istih u isti tor nije bio cilj, vec sredstvo do konacnog cilja velikih sila. BiH je opet u centru zbivanja i ponekad se pitam da li je Dodik placen od ovih sila, jer im redovno servira zicere, jedan za drugim.
Ovo je igra mape: ako BiH jednom bude normalna drzava, ulazi u Evropsku Uniju, to Rusiji nije u interesu i dat ce sve od sebe da do toga ne dodje, mada to bilo na niskom nivou kao sto je ova rezolucija o Srebrenici. Srbija ne ulazi u EU dok ne zauzme podrucje RS i Kosova, jer ulazak u EU bi znacio da vise ratova nema nego kompromis, za sta EU sluzi od pocetka. Mislim vidi se rupa na EU karti i to nije profitabilno za EU. Njima odgovara da BiH rijesi ove probleme dok Rusiji ne. EU nas vec gura godinama, i evo sad su na neki nacin preuzeli dio odgovornosti za genocid jer nisu ga sprijecili, samo priznanje i edukacija naroda na to je kolko tolko pomak. Ali bez obzira sta ove sile hoce, idi putem koji je tebi vise profitabilan, tj put EU, svaka osoba koja je sposobna da logicki a ne emocionalno razmislja doci ce do ovog zakljucka. Kad se radi o genocidu, budi s onima koji ga priznaju, u ime humanosti.
Rusija ne bi mogla sprijeciti Srbiju da udje u EU nekad poslije kad bi htjela, - vidi kolko se bore za Ukrainu jos im je tu pred kapijom. Ali joj je Srbija jedan od najboljih prijatelja u Evropi i gurat ce ih u vezi ove lokalne politike a tako i odmoci EU da primi BiH u EU. Ako Rusija vise zateze Srbiju, EU ce vise pritiskati BiH od Srbije. Ipak Juzni Tok nije uveden u BiH zbog ove jake geopolitike i EU vidi da ce biti jos problema i jos para iz njihovih dzepova ako se problemi ne rijese uskoro. Ovo je njihova sansa. A SAD nisu nista ni ulagale, ni tolko pomogle ni odmogle Bosni, ja ne vidim nikakav interes SAD-a u BiH osim da pomognu EU jer ona ima puno vise koristi od toga. Ima logike to da su SAD pomogle razoriti Jugoslaviju jer je bila stazna drzava, ali ratovi koje vode SAD na Bliskom Istoku imaju vise interesa za SAD nego danasnja politika Bosne. A da, jesmo teren za manipulacije.
Problemator, evo jos info o Rusia protiv EU: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/10/russia-rewrite-srebrenica-history-putin-milosevic
Sve go analitičar..... Noćas sam sanjao plavog slona od hiljadu tona i 200 Miliona Dolara u kešu i belu smešu Noćas sam sanjao mene i Madonu u staklenom kondomu i Bila kako svira pesmu mira na saksofonu Noćas sam sanjao ja i Divac Vlade Amerima iz snova lupamo blokade i da sam visok 3.03 i yebote vole me svi I neću da se probudim, jer mogu da poludim I neću da se probudim, jer mogu da poludim kad vidim ko sam, kad vidim gde sam aj aj aj I kada spavam sanjam pesmu tu kako plačes na mom ramenu sanjam more, sanjam brodove i ti me stihovi zbog tebe progone I neću da se probudim, jer mogu da poludim I neću da se probudim, jer mogu da poludim kad vidim ko sam, kad vidim gde sam aj aj aj
nek dodje vucko http://hrkljus.com/ostalo/definicija-un-a/
Stampati naljepnice AKO KUPITE OVAJ PROIZVOD VI PODRZAVATE GENOCID i lijepiti na sve proizvode po trznim centrima koji su porijeklom iz Srbije i Rusije!
Imajuci u vidu veliki broj domacih dobrovoljaca koji se bore na strani Islamske drzave i alarmantan broj prisutnih prvotimaca mudzahedinske premijer lige u BiH, po istoj debilnoj logici bi na proizvode koji dolaze iz FBiH trebalo stampati SPONZORI SVETSKOG TERORIZMA. Etiketiranje je mac sa dvije ostrice.
Kako se postaje politički analitičar? Ko je ovom mazlumu dao certifikat?
Značajni smo jedino ko sitan kusur u međunarodnoj trgovini. Merkel: Joooooj Putine, Allaha mi, nemam ti pet feninga sitno. Putin: Bjež' bona Anđo, svoji smo!