Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Halo papčine.Možda ne znate, a možda namjerno zaboravljate činjenicu da je, koliko god vam se to ne sviđalo, Sarajevo grad u kojem su održane \"XIV zimske olimpijske igre\".Pokušajte, ukoliko ste to u stanju, da \"nabrojite\" olimpijske gradove u svijetu, pa tom \"odabranom društvu\" pridodajte i Sarajevo, pa onda laprdajte o tome da su možda i Tokyo, Paris, Berlin, London, Los Angeles, ... i mnogi drugi svjetski centri, tamo neke vukojebine, a Laktaši, Široki Brijeg, Sokolac, Grude, ... i druge BiH vukojebine, tamo neki centri.A što se tiče vašeg \"nacionalnog opredjeljenja\", htjeli vi to priznati ili ne, svi ste vi Bosanci (i hercegovci), ma kako se deklarirali.Ako ne vjerujete u to, vi koji se deklarirate kao Srbi ili Hrvati, otiđite u Beograd ili Zagreb, pa tamo recite da ste Bosanski Srbi ili Bosanski Hrvati.Vidjet će te (naravno uz spominjanje vaših majki i spolnih organa), da ste ipak samo Bosanci (i hercegovci).Živjeli .
Ja sam iz Banja Luke, i ljetos sam bio u Sarajevu par dana, stvarno sam se odusevio gradom, Sarajevo je velegrad, a Bascarsija je preljepo mijesto, oni sto govore da je prljavo sigurno nisu bili tamo, uglavnom jedfva cekam da ponovo odem u SA, cesto cujem price o seljacima i papanluku u SA, ja licno nisam nista primijetio, al zato znam koliko je cobana sislo u BL, koja predstavlja selendru pored SA, uglavnom toliko od mene.
@zimbabve muslimani, pravoslavci i katolici u BIH su 90 godina zivjeli pod okupacijom yugoslavije odnosno dominacijom prije svega Srbije a ponekad i Hrvatske. To je razlog sto je stanovnicima BIH zabranjeno da iznesu svoj identitet kako bi s njima lakse mogli manipulirat. Bosanski muslimani su uspjeli da se toga oslobode 1992 ali ostali su ostali zarobljeni u njihovom poimanju vremena i prostora iz bivse yugoslavije. Ako je neko u zabludi onda su to daleko manje bosanski muslimani. Ali ne vjerujem da ces ovo prihvatiti.
hahahahahahaha joooooooj al ih ovaj zimbabve poslaga ko drva na kamaru hahahahah svaka cat lave
Pa svako je uzeo vjeru koju je htio.I ti si uzeo pravoslavnu rusku vjeru mada je hrišćanstvo bilo jedno tj. ti si se poSrbio. Sve vjere su na ove prostore odnekud došle. Franjevci su širili katoličanstvo u BIH dok su drugi širili pravoslavlje i islam.Ni Srbija nije nastala prije Bosne pa o nekakvom nacionalnom pitanju ti nemožeš prićati. Bila nekad Zeta i Raška a odakle si ti došao u Bosnu neznam i na koji nećin si se posrbio.
Joj komentara. Pa ljudi kace vise doci ova gripa. Vakat je malo ocistiti dunjaluk od pogani :)
Svaka vam dala ;)
Ne zamjerite ovim ljudima jer nisu oni krivi, njih uci popadija da mrze i da ruse dok nas uce u da pravimo i da ljubav vodimo. Ljubav pobjedjuje definitivno. Ja sam prosle sedmice upoznao jednu Radmilu, proveli smo cijeli dan skupa. Nisam primjetio da me mrzi, cak mislim da se zsaljubila u mene jer sam joj iznio stav o vjeri i pokazao da i njena vjera uci ljubavi a ne mrznji. Slozila se skroz i prihvatila je moj stav u cijelosti. Treba samo raditi, posebno sa zenama jer su one dosta senzitivne i razumne..
TEBI VISE NI BOG NEMOZE POMOCI
ako je neko na ovim prostorima bez identiteta onda ste to vi sto imate islamsku vjeru koja vam je do skoro bila i naziv nacije hahahaha i danas se taj korpus hrvatskog ii srpskog otpatka dvoumi kako bi svoju naciju nazvali a da nekako izbrisu sjecanje na povijesnu cinjenicu da su poturceni srbi ili hrvati. Jedni se ili samo bosanci ili hercegovci drugi bosnjaci, treci pak jos naciju zovu muslimani dok oni malo ko pametniji provlace nekakvu tezu o nekakvoj bogumilskoj naciji samo da bi zaobisli bolnu cinjenicu da smo nekad bili braca ali da se jedan od brace okrenuo protiv drugog, i presao na stranu zulumcara uzeo od njega vjeru i jos dobio od novog gospodara onog svog brata kao slugu. kuurrve izdajnicke poturrccene jeli vas stid imalo? jest k...c, kad je mosnnjjak imo karakter
Cika ceto hoce li biti cvaraka rumenih u vasem ducanu?
za narod bez identiteta i svoje kulture. Dosli u Bosnu ko nomadi, sa stapom i kanapom, da oru njive, da cuvaje ovce, da muze krave. Onda postadose od Valaha Srbi, jerbo im njihov Teofil Petranovic i Ilija Garasanin rekose da se sad tako nazivaju, i ostadose niko i nista, frustrirani, iskompleksirani non stop u brbi sa svojom prosloscu, koju vode lazima o sebi i Nemanjama sa Kosova i Srbije. A oni svoje u zemlji Bosni nista nemaju do lazi. Tudje im nevalja , bas kao i Bosna jer nije njihovo. Nasi Vlasi, sto skupo placaju ulazak u Bosnjake.
Jest vam čaršija... Gora od ciganskih čergi. Afrička plemena imaju monumentalnije građevine od Turskih dupelizaca.
A sta vi Vlasi imate? IMate vi koju carsicju u Bosni, il ste zivjeli sa krmcima po planinama:). Gdje su vasa gradska jezgra i zanati, kad vec tolko dugo zivite ovdje :), krmojebi, ljubomorni:))
budalo teheran je grad a ne država samo se vi slijepo vodite za vasim vodjom miletom ronhilom pa cete zavrsiti kao i on. Hvala gospodine inzko na vasoj dubokoj iskrenosti. puno to vrijedi kada dolazi od covjeka koji je dosao iz Beca koji je centar svjetske kulture kada govori on glavnom gradu nase republike bosne i hercegovine. a ovim provincijalcima samo imam da kazem da su upravo male sredine problem nase Republike jer je to leglo primitivizma sinonim za tim je i mile ronhil jer je upravo on iz jedne takve. Pozdrav iz glavnog grada Republike Bosne i Hercegovine.