Humanitarni susreti
0

Baby bazar u Centru za mlade na Grbavici

Sarajevo-x.com
U prostorijama Centra za mladena Grbavici u subotu će s početkom u 10 sati biti održan 12. Baby bazar koje organizuju mame-članice portala Ringeraja.ba.

Tačno prije godinu dana jedna od članica došla je na ideju da se mame mjesečno sastaju na baby bazaru. Ideja je bila da svaka mama donese ponešto od robe koju je njena beba ili dijete preraslo, proda po simboličnoj cijeni, a da novac ide u humanitarne svrhe.

Ideju su odmah prihvatile članice ovog portala te se tim povodom sastale u Centru za mlade na Grbavici. Tog dana bilo je veselo, isto kao i svake prve subote svakog narednog mjeseca kad je Centar ispunjen grajom male raje.

I dok se dječica različitih uzrasta zabavljaju, mame uz kafu, a često i specijalitete koje spreme članice, razmjenjuju i prodaju dječiju garderobu. Od novca prikupljenog prodajom ove garderobe dosad je dat doprinos u humanitarnim akcijama za nekoliko novorođenih trojki u BiH, za pomoć dječacima iz Goražda čija je mama umrla prilikom poroda, za paketiće i proslavu Nove godine za djecu iz Doma Bjelave, za dječaka iz Zenice koji je rođen bez ruku i mnoge druge akcije.

Mame-članice portala kažu da će se i dalje sastajati i družiti i pomagati onima kojima je pomoć potrebna.